Borçka’dan kısa kısa

Borçka ilçesinde fırın ve pastahane işletmeleri denetlendi.

Borçka’dan kısa kısa
Borçka’dan kısa kısa
GİRİŞ 03.07.2015 13:16 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:16

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatih Cineviz, ramazan ayının gelmesi ile birlikte ilçede bulunan fırın ve pastahanelerde denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.

Denetimlerde ürün güvenliği ve güvenilir gıda arzına yönelik, genel temizlik, personel hijyeni, kaliteli gıda malzemesi kullanımı, ürünlerin muhafaza koşulları, işletme kayıt belgesi, haşere ve kemirgenlerle mücadele, hijyen eğitimi belgesi varlığı ile ilgili denetimlerin yapıldığını vurgulayan Cineviz, yapılan kontrollerin ardından gerekli idari işlemlerin yapıldığını kaydetti.

Cineviz, gıda İşletmelerinde hatalı uygulamaların engellenmesi, halkın sağlıklı gıdaya ulaşmasının sağlanması amacıyla gıda işletmecileri ve çalışan personele ilgili mevzuat çerçevesince asgari ve teknik şartlar hakkında bilgi verildiğini kaydetti.

TSO’dan 666 aileye ramazan yardımı

Borçka Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Borçka ve Murgul’daki 666 aileye ramazan kumanyası yardımında bulunuldu.

Borçka TSO Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Merttürk, Borçka ve Murgul ilçelerinde yaşayan ihtiyaçlı ve muhtaç ailelerin muhtarlar tarafından tespit edilmesinin ardından 60’ar liralık olmak üzere 666 aileye toplam 40 bin liralık ramazan kumanyası yardımında bulunduklarını söyledi.

Merttürk, "TOBB tarafından artık geleneksel hale getirilen yardım malzeme dağıtımında bu yıl da odamıza 40 bin TL gönderilmiştir. Odamız Yönetim Kurulu ve meclisimizle yaptığımız toplantıda yardımın tamamının muhtarlıklar kanalı ile tespit ettiğimiz ailelere dağıtımına karar verdik. Özellikle ramazan ayı nedeniyle ihtiyaçlı ailelere yapılan yardım paketlerinde çeşitli gıda maddeleri bulunduğunu, ihtiyaçlı ailelerimize bir nebze de olsa yardımda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yardımların dağıtımında destek veren muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer