Adana'da kadının boğularak öldürülmesi davası

Eski iş arkadaşını boğarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

Adana'da kadının boğularak öldürülmesi davası
Adana'da kadının boğularak öldürülmesi davası
GİRİŞ 03.07.2015 13:25 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:25

Eski iş arkadaşını yalnız yaşadığı evinde boğarak öldürdüğü öne sürülen sanık, hakim karşısına çıktı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Abdullah K. (20), tutuksuz yargılanan Samet H. (21), maktul Ayça Tekin'in (27) yakınları ile avukatlar hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık Aykut Y. (19), duruşmaya gelmedi.

Abdullah K. savunmasında, iddianamede geçen cinsel saldırı suçunu kabul etmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Aramızda herhangi bir cinsel ilişki ya da yakınlaşma yoktu, kendisini abla, kardeş gibi severdim. Sürekli akıl aldığım, danıştığım bir insandı. Olay günü arayıp, dertleşmek istedim. Evine gittiğimde makyaj yapıyordu. Kolumdan tutarak, 'haydi gidiyoruz' dedi. 'Beni dinlemeyecek misin?' dedim. Tekrar 'gidiyoruz' diyince, kolumu çektim Ayça yere düştü ve kaşı açıldı. Düştüğü yerden paçamdan tutup, bana vurmaya ve bağırmaya başlayınca, oturur vaziyetteyken yüzüne tekme attım. Tekrar bağırmaya devam edince korktum. Elim ayağım dolandı, ayağımla boğazına bastırdım. Hırlamaya başlayınca bıraktım, bu sırada da parmak ucuna kadar titremeye başladı. Daha sonra hareketsiz kalınca nabzına bakmak istedim fakat elim titrediği için bakamadım. Korktuğum için sağlık kuruluşlarına ya da polise haber veremedim. Bir arkadaşım 'Ayça ölmüş, haberin var mı? diye telefonda söyleyince öldüğünü öğrendim."

Samet H. ise olaydan haberi olmadığını, maktulün evine Abdullah K'nın Aykut Y'yi telefonla araması üzerine gittiklerini, fakat eve girmediğini ileri sürdü.

Maktulün babası Bülent Tekin (53) de sanıklardan şikayetçi olduğunu dile getirerek, "Abdullah, olayı son derece basit ve soğukkanlı bir şekilde anlatmaktadır. Ben kendisine, bunun kız kardeşine ya da çocuğuna yapılması halinde ne yapardı diye sormak isterim" dedi.

Mahkeme heyeti, gelmeyen sanığın bir sonraki celsede hazır edilmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Ayça Tekin'den haber alamayan yakınları, 21 Nisan'da yalnız yaşadığı evine gitmiş, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri Tekin'in öldüğünü belirlemişti. Çalışma başlatan polis, Abdullah K, Aykut Y. ve Samet H'yi gözaltına almış, Abdullah K. tutuklanmıştı. Abdullah K. hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, diğer sanıklar için de "cinayete iştirak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak