İtfaiyeden yılan yakalama dersi

Denizli İtfaiyesi, vatandaşları yılanlara karşı uyarmak amacıyla "Yılan Yakalama ve Bilgilendirme" videosu çekerek sosyal paylaşım sitelerinden yayınladı

İtfaiyeden yılan yakalama dersi
İtfaiyeden yılan yakalama dersi
GİRİŞ 03.07.2015 15:08 GÜNCELLEME 03.07.2015 15:08

Denizli İtfaiyesi, yılanlarla karşılaşan vatandaşlar için bir bilgilendirme videosu çekerek sosyal paylaşım sitesinden yayınladı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından çekilen videoda İtfaiye Çavuşu İsmail Bayram, yılanla karşılaşıldığında ne yapılması gerektiği anlatarak yılanın zarar vermeden nasıl yakalanması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

"Yılan Yakalama ve Bilgilendirme" videosunda bir kuş kafesinde yakalanan zehirli engerek türü yılanın yakalanışını gösteren Bayram, vatandaşların yılan gördüklerinde öncelikle hayvanın önüne geçmemesi gerektiğine dikkat çekti.

"Yılan gördüğünüzde panik yapmayın, yılan kolay kolay saldırmaz, kendinizi ve ailenizi güvene alıp itfaiyeyi arayın" diyen Bayram, yılanların özel aparatların yanı sıra sağlam eldivenlerle yakalanabileceğini söyledi.

Bayram, şu bilgileri verdi:

"Yılanı yakalarken karşısına geçmiyoruz, arkasından yaklaşıp tutuyoruz. Aparatla tutacaksak yılana zarar vermeden yakalıyoruz, fileye koyarak doğaya bırakıyoruz. Yılanları kesinlikle öldürmüyoruz. İtfaiye olarak biz de yakaladığımız yılanları doğaya bırakıyoruz. Çünkü bu şekilde doğa, kendi içinde ekolojik dengeyi sağlayabilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!