Manisa'dan kısa kısa

Bayanlar Voleybol 1.Ligi'nde mücadele edecek olan Salihli Belediyespor’un maçlarını oynayacağı yeni kapalı spor salonu yapımı için protokol imzalandı.

Manisa'dan kısa kısa
Manisa'dan kısa kısa
GİRİŞ 03.07.2015 15:10 GÜNCELLEME 03.07.2015 15:10

Bu sezon Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde mücadele edecek olan Salihli Belediyespor’un maçlarını oynayacağı yeni kapalı spor salonu için Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa merkezde hayata geçirdikleri spor salonu ve kapalı yüzme havuzu projesinin benzerini Salihli’ye kazandıracaklarını kaydetti.

Ergün, yatırımın iki belediyenin ortak işbirliğiyle yüzde 50'şer paylaşımla yapılacağını söyledi.

Vali Bektaş, birinci olan şairi ağırladı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Sivas Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen Aşık Veysel Şiir Yarışması’nda Türkiye birincisi olan Şair Ali Bulut’u makamında ağırladı.

Ziyarete Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Şairler ve Ozanlar Derneği Başkanı Aşık Osman Erten (Aşık Feryadi) ve şair Ali Bulut katıldı.

Şair Ali Bulut’u tebrik eden Bektaş, "Aşıklık geleneğinin bizim kültürümüzde önemli bir yeri var. Bu geleneğin sürdürülmesinde ozanlarımızın büyük katkıları var. Şairimiz Ali Bulut katıldığı yarışmada birinci olarak hem Manisamız'ın adını duyurdu hem de kendisinin başarısını perçinledi" dedi.

Et ve Et Ürünleri Tebliğine uyum sağlama süresi doldu

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde yapılan değişiklik çerçevesinde işletmelerin uyum sağlama süresinin 1 Temmuz 2015 tarihi itibariyle dolduğunu açıkladı.

Değişen yeni tebliğ ile işletmelerin uymak zorunda olduğu kriterler olduğunu hatırlatan İl Müdürü Çebi, "Lokanta, restoran, otel ve hazır yemek üreten işletmeler gibi son tüketiciye yemek hizmeti veren işletmeler doğrudan son tüketiciye mekanik olarak ayrılmış et satışı yapamayacak ve bu işletmelerde mekanik olarak ayrılmış et kullanımı olmayacaktır. Ayrıca yine lokanta, restoran ve otel gibi hazır yemek hizmeti veren işletmeler, tüketiciye dökme olarak çiğ et ve çiğ durumda bulunan hazırlanmış et karışımı satışı yapamayacaktır” dedi.

Farklı hayvan türlerine ait etlerin kesinlikle birbirleriyle karıştırılamayacağını vurgulayan Çebi, sadece tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları hazırlanabileceğini sözlerine ekledi.

İftar programları

Saruhanlı’da esnaf ve vatandaşın desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Trafiğe kapatılan Hükümet caddesi üzerinde kurulan masalarda gerçekleşen iftar programına Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı da katıldı

Demirci ilçesinde de öksüz, yetim ve engelli çocuklar için iftar programı düzenlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı