Dolu nerede, onlar orada

"Gezici boyasız göçük düzeltme ekipleri" olarak adlandırılan kaporta ustaları, dolunun etkili olduğu kentlere giderek, araçları onarıyor.

Dolu nerede, onlar orada
Dolu nerede, onlar orada
GİRİŞ 03.07.2015 15:29 GÜNCELLEME 03.07.2015 15:29

Gezici boyasız göçük düzeltme ekipleri olarak adlandırılan seyyar kaporta ustaları, hava durumunu takip ederek geçimlerini, dolunun etkili olduğu yerlerden sağlıyor. Özellikle son yıllarda etkili olan dolu yağışı nedeniyle araçlarda meydana gelen küçük göçükler, Türkiye'nin pek çok yerinde yeni bir sektör oluşmasını sağladı.

"Gezici boyasız göçük düzeltme ekipleri" olarak adlandırılan kaporta ustaları, dolu darbeleri sonucu boyanın zarar görmediği araçtaki göçükleri, özel el aletleriyle orijinal yüzeye zarar vermeden gideriyor.

Bursa'dan Bilecik'e gelen kaporta ustalarından Yusuf Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde etkili olan dolu nedeniyle birçok otomobilin kaportasında ceviz büyüklüğünde çöküntüler oluştuğunu söyledi. Sürücülerin, araçlarının kaportalardaki çökme nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirten Bal, şöyle konuştu:

"Boyayı bozmadan gerekirse tavan kaplamalarını söküyoruz. Genel olarak boyasız yani orijinal boyalı araçlara bakıyoruz. Orijinal boyalı arabalarda daha iyi oluyor. Türkiye'nin çeşitli illerinde dolaştık. Dolunun hasar yaptığı hemen hemen her yerde çalıştık, hasarları giderdik. Geçen ayBalıkesir'deydik. Bir haftadır da dolunun etkili olduğu Bilecik'teyiz. Boyasız göçük düzeltme başka ülkelerde de kullanılıyor. Göçük düzeltme işlemi, araca ve hasarın durumuna göre ortalama 1-1,5 gün sürüyor. Aracın hasarına göre günlük iki veya üç araç onarıyoruz. "

Bal, aracın hasarına göre maliyetin 600 ila 2 bin lira arasında değiştiğini anlatarak, "Hem araç sahiplerini memnun ediyoruz hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Sabit yer yok, dolu nerede biz oradayız. Bilecik merkezde ayrı ayrı iş yerlerinde 10 kişi çalışıyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi