PKK adına sözde mahkeme kuran 6 kişi gözaltında

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenen operasyonlarda, PKK adına sözde mahkeme kurdukları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

PKK adına sözde mahkeme kuran 6 kişi gözaltında
PKK adına sözde mahkeme kuran 6 kişi gözaltında
GİRİŞ 03.07.2015 17:51 GÜNCELLEME 03.07.2015 17:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ağrı Emniyet Müdürlüğü ile jandarma ekipleri, Doğubayazıt ilçe merkezinde ve ilçeye bağlı köylerde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, PKK  adına sözde mahkeme kurdukları iddia edilen Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYD-DER) İlçe Temsilcisi Mehmet B., DTK Doğubayazıt delegesi Ziya Ö., DBP eski İlçe Eşbaşkanı Cemil R. ile HDP'li İbrahim B., Mehmet K., Baran Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 1 tabanca, 3 av tüfeği, 10 av tüfeği fişeği ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinin alınması için Uluyol Polis Karakoluna götürülürken, polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı.

Gözaltıların ardından HDP ilçe binası önünde, aralarında Belediye Başkanı Rohat Özbay'ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişi operasyonu protesto etti. Belediye meydanında bulunan İnsan Hakları Anıtı'na kadar yürüyen grup adına açıklamayı yapan DBP İlçe Eş Başkanı Muhsin Kula, "AKP hükümeti 7 Haziran'dan sonraki başarımızı hazmedemeyip parti yöneticilerimize ve halka saldırıyor" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • deli 8 yıl önce Şikayet Et
    akp nin aklı başına yeni gelmeye başladı
    Cevapla
  • ondan 8 yıl önce Şikayet Et
    ne başarı ama kimi kandırıyorsa.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı. 7 haziran da seçim sonuçları böyle çıkmasaydı, bu adam ölene kadar kurulan pkk mahkemesinde hakimlik yapacaktı. adam yıllardır yapıyor bu işi neden şimdi suç oldu? çünkü AkParti ye oy çıkmadı.
    Cevapla
  • kartal tibet 8 yıl önce Şikayet Et
    Alnından öpüyorum Seni. Durum bu kadar net özetlenebilirdi.
    Cevapla
  • Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözde mahkemeler, neredeyse hayatımızın bir parçası haline geldi. Artık gerekli tedbirleri almanın zamanı geldi de geçti. Hangi ülke bu kepazeliğe müsaade ederdi Allah aşkına!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...