Merhum Cumhurbaşkanı Demirel için mevlit okutuldu

Türkiye Cumhuriyeti'nin merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı camilerde mevlit okutuldu

Merhum Cumhurbaşkanı Demirel için mevlit okutuldu
Merhum Cumhurbaşkanı Demirel için mevlit okutuldu
GİRİŞ 03.07.2015 18:19 GÜNCELLEME 03.07.2015 18:19

Türkiye Cumhuriyeti'nin merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta mevlit okutuldu.

Erzurum Müftlüğü tarafından, Palandöken ilçesindeki Solakzade Camisi'nde merhum Demirel için düzenlenen mevlit programında dualar edildi, ilahiler okundu.

Kuran tilavetinin ardından, İl Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu dua okudu.

İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, merhum Demirel'in devletine, milletine önemli hizmetler ettiğini belirterek, tüm devlet adamları için dua ettiklerini söyledi.

Kars

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için ailesi tarafından Kars merkez ve 7 ilçede mevlit okutuldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mevlit programında Demirel için dualar edildi.

Evliya Camisi'nde okunan mevlidin ardından vaaz veren İl Müftüsü Mehmet Genç, vatana, millete, memlekete, dine, diyanete, bayrağa hizmetkar olanlara ve ahirete intikal edenlere Allah'tan rahmet diledi.

Vatanı korumanın farz olduğunu belirten Genç, ''Yani vatanı muhafaza etmek bizlerin üzerinde bir borçtur. Atalarımızın, ecdadımızın, şehitlerimizin, üzerimizde hak ve hukuku bulunanların kemiklerini sızlatmamak için bu hassasiyeti korumalıyız" dedi.

Muş

Muş Merkez Yeni Cami'de ikindi namazında Kürtçe okunan mevlidin ardından merhum Demirel ve şehitler için dua edildi.

Mevlide katılan vatandaşlara lokum dağıtıldı.

İl Müftüsü Recep Uzun, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın tavsiyesiyle 81 ilde devlet adamları ve eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel adına Muş'ta da mevlit okutulduğunu söyledi.

Uzun, "Ülkemizde geçmişten geleceğe kadar ve şimdi hali hazırda hayırlı hizmetlerde bunan bütün devlet büyüklerimizin ve herkesi hayırla yad ediyoruz. Çünkü bu bizim milletimizin ruhunda vardır. Kim hayır yaptıysa biz onu hayırla yad ederiz. Bizden sonraki nesillerimiz inşallah bizleri ve herkesi hayırla yad edeceklerdir" diye konuştu.

Van

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Van'da mevlit okutuldu.

İpekyolu İlçesi Yukarı Nurşin Camisi'nde okutulan mevlidin ardından merhum Demirel ve şehitler için dua edildi.

Bu arada, Hakkari'deki Hacı Sait Camisi'nde, Ardahan'da Karagöl Camisi'nde, Ağrı'da Mikail Aydemir Camisi'nde, Iğdır'da Merkez Camisi ve Tuzluca ilçesindeki Merkez TOKİ Camisi'nde, Bitlis'te ise Ulu Cami ve 7 ilçede merhum Demirel için mevlit okutuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!