Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Kahramanmaraş'ta, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik saldırıları protesto edildi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 03.07.2015 20:11 GÜNCELLEME 03.07.2015 20:11

Kahramanmaraş'ta, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik saldırıları, 69 sivil toplum kuruluşu tarafından protesto edildi.

Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan STK temsilcileri, Müslüman Uygurlara yönelik uygulamaları protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Yusuf Bülbül, "Duruşlarının net olduğunu, 200 yıldır zulme uğrayan, sömürülen, asimile edilen, şiddet uygulanan bu ümmetin bir parçası olan mazlum Doğu Türkistanlıların yanında zalime karşı onur ve vicdanlı bir duruş sergilediklerini" söyledi.

Tüm vicdan sahiplerini bu yaşanan zulme karşı durmaları gerektiğini vurgulayan Bülbül, şunları kaydetti:

"Çin mallarına kapsamlı bir boykota davet ediyoruz. Tepkimiz sadece sözde değil 'Çin malına hayır' diyerek ve Çin mallarını almayarak eylem olarak da göstermek zorundayız. Şunu unutmamalıyız ki Doğu Türkistan meselesi sadece Doğu Türkistanlıların meselesi değildir. Doğu Türkistan bu ümmetin meselesidir. Çünkü biz biliyoruz ki, müminleri birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Uğur Dilipak ve İlker Çitil ile AK Parti İl Başkanı Metin Doğan'ın da katıldığı etkinlik, yapılan duanın ardından son buldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı