Hatay'da huzurevi sakinleri ve çocuklara iftar

Hatay Valiliği tarafından huzurevi sakinleri ve korunmaya muhtaç çocuklara iftar verildi.

Hatay'da huzurevi sakinleri ve çocuklara iftar
Hatay'da huzurevi sakinleri ve çocuklara iftar
GİRİŞ 03.07.2015 22:26 GÜNCELLEME 03.07.2015 22:26

Vali Ercan Topaca, kentteki bir otelde düzenlenen iftarın ardından, ramazan bereketinin komşularla ihtiyaç sahipleriyle paylaşıldığı zaman daha da önem kazandığını söyledi.

Bir devlet, yaşlısına, kimsesiz çocuğuna sahip çıkmıyorsa o devletin refah seviyesinden bahsedilemeyeceğini ifade eden Topaca, şöyle konuştu:

"Devletimiz, sosyal bir hukuk devleti. Sosyal devlet dediğimiz zaman vatandaş odaklı bir devletin aklımıza gelmesi lazım. Halkının ihtiyaçlarına duyarlı, onları önemseyen, vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamak konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir sosyal devlettir. Bu anlamda biz de valilik olarak sosyal devlet anlayışına uygun bir şekilde birçok faaliyeti icra ediyoruz."

Topaca, tek temennilerinin dünyada yaşanan sıkıntıların, zulümlerin, savaşların bir an önce son bulması olduğunu da sözlerine ekledi.

İftara, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ile kurum müdürleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri