Alanya'da yerleşik yabancılara iftar

Alanya Müftülüğü, ilçede yaşayan yerleşik yabancılara yönelik iftar programı düzenledi

Alanya'da yerleşik yabancılara iftar
Alanya'da yerleşik yabancılara iftar
GİRİŞ 04.07.2015 00:42 GÜNCELLEME 04.07.2015 00:42

Alanya'da müftülük, ilçede yerleşik yabancılara iftar verdi.

İlçede yaşayan yabancıların katıldığı iftar programına Kaymakam Hasan Tanrıseven, Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas, Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Fahri Yiğit ile diğer yabancı dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Mustafa Topal, iftarda yaptığı konuşmada, Alanya'ya yerleşmiş yabancılarla güzel bir iftar sofrasında beraber olduklarını söyledi. İftar programıyla yabancıların Türkiye'de yalnız olmadıklarını göstermek istediklerini vurgulayan Topal, "Bu insanlarla iç içe, gönül gönüle yaşadığımızı ve yabancı görmediğimizi, iftar sofrasında bir kez daha sergilemekten dolayı mutluyuz. Davetimize katıldıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.

ARDİD Başkanı Anzhela ise Türkiye'de ve Alanya'da bir ramazan ayını daha barış ve hoşgörü içerisinde geçirdiği için mutlu olduğunu ifade etti.

İftar sofrasının ilçede din ayrımı olmadığının güzel bir örneğini teşkil ettiğini dile getiren Anzhela, "Hep birlikte iftar yaparak, dualar ederek daha güzel bir paylaşım içerisinde olmayı diledik" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı