Komşudaki kriz Edirne’yi de vurdu

Yunanistan’da yaşanan maddi kriz Edirne esnafını da etkiledi.

Komşudaki kriz Edirne’yi de vurdu
Komşudaki kriz Edirne’yi de vurdu
GİRİŞ 04.07.2015 11:03 GÜNCELLEME 04.07.2015 11:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Neredeyse her gün alışveriş yapmak için Edirne’ye gelen Yunanlar, artık kente uğramaz oldu.

Haftanın belirli günleri Edirne’ye alışverişe gelen Yunanlar, kemer sıkmaya başladı. Cuma günleri kurulan ve Yunanların en çok rağbet gösterdiği Ulus Pazarı’nın esnafı, Yunanistan’ın yaşadığı maddi krizin kendilerine de yansıdığını söyledi. Bir diğer Yunanlıların en çok uğradıkları yerlerin başında gelen Alipaşa Kapalı Çarşı esnafı da aynı durumdan şikayetçi.

Edirne’ye gelen Yunanlıların alışverişlerinde gözle görülür bir azalma olduğunu belirten, Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, "Alışveriş azlığı pazar esnafımızı ve Edirnemizi etkilemektedir. Bir an önce komşumuz olan Yunanistan’ın maddi durumlarına çözüm bulunması diliyoruz" dedi.

Yunanistan’ın maddi krizden dolayı ticaret artışının düşüşe geçtiğini açıklayan Alipaşa Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Yılmaz Saniş, "Gelen Yunanlı sayısında pek azalma yok. Alışveriş biraz düştü. Bir şey alırken çok düşünüyorlar, pazarlık yapıyorlar. Günlük bankalardan 60 Euro’nun üzerinde para çekemiyorlar. Biz bunun olmasını istemeyiz. Yunanistan ekonomik krizi bir an önce atlatsın. Biz onların ülkesine göre çok ucuz mal satıyoruz. Türkiye, onlara Euro ile alışveriş yaptıkları için ekonomik geliyor, daha ucuza geliyor. Ve orada üretim yok. Üretim olmadığı gibi ekonomik kriz kapılarına dayanıyor" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye yakın komşu ülkelerin çoğünda ekonomik yada siyasi veya askeri sorun var.ukrayna ırak suriye iç savaşta. yunanistan rusya iran ekonomik darboğazda.uzak komşular mısır libya tunus karışık. hedef neresi sizce?
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    beter olun diyecem şimdi. tövbe tövbe yaa. %60 ile CHP yi desekleyin siz. yakında o kriz tüm ülkeyi vuracak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?