KPSS 2015 soru cevapları ais.osym.gov.tr'de

KPSS 2015 maratonu başladı. (KPSS) soru cevapları ve sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haber7.com'da

KPSS 2015 soru cevapları ais.osym.gov.tr'de
KPSS 2015 soru cevapları ais.osym.gov.tr'de
GİRİŞ 06.07.2015 08:58 GÜNCELLEME 06.07.2015 08:59

KPSS 2015 soru cevapları açıklandı mı? 1 milyonu aşkın adayın 2015 KPSS maratonu başladı.KPSS sınavına giren adaylar gözünü yayınlanacak KPSS soru ve cevaplarına çevirdi.Peki KPSS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den konuyla ilgili herhangi bir duyuru yapıldı mı? 2015 Kamu Personeli Seçme Sınavı soru ve cevaplarına açıklanır açıklanmaz ÖSYM ile aynı anda buradan erişebilirsiniz

2015 KPSS SORU VE CEVAPLARI

Milyonlarca adayın kaderini belirleyecek olan KPSS sınavının ardından öğrenciler soru ve cevapları beklemeye başladı.KPSS soru ve cevapları açıklandı mı? ÖSYM'den henüz yapılmış bir açıklama yok.Fakat KPSS 2015 soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linkten soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz.Ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavıyla ilgili tüm merak edilenler ÖSYM'den yapılan son dakika duyuruları adayları ilgilendiren tüm detaylar haber7.com'da

KPSS MARATONU HIZLI BAŞLADI

KPSS sabah oturumu 09.30’da başladı. Adaylar erken saatlerde aileleriyle sınav merkezlerine geldi. Polis arama noktasından geçen adayların üzerindeki bozuk para, anahtar gibi metal ve diğer eşyalar girişe bırakıldı. Geç kalan bazı adaylar koşarak içeri gitti. Aileler ise dışarıda çocuklarını heyecanla beklemeye başladı. Bazı ailelerin Kur’an-ı Kerim okuduğu görüldü.

KPSS SINAV SAATLERİ HANGİ OTURUM SAAT KAÇTA HANGİ GÜN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da cumartesi sabah ve öğleden sonra, pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere, 4 oturumda yapılacak. Sınavın sabah oturumları saat 09.30'da, öğleden sonraki oturumları ise saat 14.00'de başlayacak.

Tüm adayların, cumartesi sabah oturumuna girmesi ve genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplaması gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, cumartesi sabah ve öğleden sonra oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 12 Temmuz'da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılacak.

KPSS SINAV SÜRELERİ

KPSS'de her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanılacak. Cumartesi sabah oturumunun süresi 120 dakika, öğleden sonra oturumunun süresi 100 dakika, pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacak. Adaylara, cumartesi sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültürden 60'ar soru, cumartesi öğleden sonra oturumunda eğitim bilimlerinden 80 soru yöneltilecek.

Pazar sabah oturumunda ise adaylara, hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar soru sorulacak. Pazar öğleden sonra oturumunda da adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek.

EHLİYETLE GELEN ADAYLAR KPSS'YE GİREMEYECEKLER

​Adaylar sınava, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı veya pasaport ile girecekler. Adayların sürücü belgesiyle sınava girişlerine izin verilmeyecek.

Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacak. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puan geçerliliğini 1 yıl koruyacak.

KPSS SINAVI HAKKINDA...

Kamu personeli seçme sınavı adı ile hayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabilirz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir.

Örn: KPSS-A KPSS-B

Bu sınav genel yetenek,genel kültür,istatistik,kamu yönetimi,anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.

A-B ve C Grubu Kadrolar:

A grubu kadrolar meslkelerinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır. Meslek dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.

A grubu kadro;

Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız.

B ve C Grubu Kadrolar:

A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz. Lise mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69

ile belirlenebilir,bu genel başarı durumuna bağlıdır.

KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testelerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak eğitim bilimleri testini cevaplaması şarttır.

TARİHÇESİ

Kamu Kurumlarında yer alabilmek adına bir dizi sınava verilen bu ad öğrenciler arasında “Kamuya Personel Sokmama” adı ile değiştirilmiştir.

Genel Yetenek, Genel Kültür, Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere 14 ayrı daldan oluşmaktadır.Müracaat edilecek alana göre birini seçmek zorundadır öğrenci.Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmına ise bütün öğrencilerin girmesi zorunludur.

KPSS ilk olarak 17 Ekim 1999 tarihinde Devlet Memurları Sınavı (DMS) adı altında 12 Aralık 1999 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlendi. Bu sınavlar sadece 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu alımında gerçekleşti. Yani düz memur alımlarında bir düzenleme yapılmış oldu. Daha sonra ise bu alan biraz daha genişletilerek öğretmenlik, düz memurluk, sözleşmeli personel ve kariyer meslekleri için 07-08 Temmuz 2001 tarihinde Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) adı altında yapıldı. O gün gelmişti artık 06-07 Temmuz 2002 tarihinde ise Kamu Personeli Seçme Sınavı adıyla ilk kez yapıldı. 2003 yılına gelindiğinde 4 oturum şeklinde bir sınav tasarlanıp öğretmen adayları için 2 oturum şeklinde yapılmıştır. Baskılar sonucu Ösym bu yıl içerisinde Kpss A grubu sınavlarını da ilk kez düzenlemiştir. Daha sonraki yıllarda ise bu sınav Kpss 1 ve Kpss 2 olmak üzere 4 oturum şeklinde düzenlenmiş olup günümüzde hala devam etmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı