"Bingöl'de seçim sandığına müdahale edildiği" iddiası

Milletvekili genel seçimlerinde Bingöl'ün kırsal kesimindeki bazı yerleşim birimlerinde HDP'ye büyük oranda oy çıkması, diğer partilere verilen oyların ve geçersiz sayılan oyların sayısının çok az olması, sandıklara müdahale edildiği iddialarını gündeme getirdi

"Bingöl'de seçim sandığına müdahale edildiği" iddiası
"Bingöl'de seçim sandığına müdahale edildiği" iddiası
GİRİŞ 04.07.2015 12:50 GÜNCELLEME 04.07.2015 12:50

Milletvekili genel seçimlerinde Bingöl'ün kırsal kesimindeki bazı yerleşim yerlerinde HDP'ye büyük oranda oy çıkması, diğer partilere verilen oyların ve geçersiz sayılan oyların sayısının çok az olması, seçmene baskı yapıldığı ve sandıklara müdahale edildiği yorumlarına neden oldu.

AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Bingöl genelinde sandıklara müdahale edildiği yönünde ciddi duyumlar üzerine yaptıkları araştırmada bazı sandıklarda partilerine hiç oy çıkmadığını tespit ettiklerini, bunu tutanakla parti genel merkezine bildirdiklerini söyledi.

Özellikle ilçelerdeki sandıklara müdahale edildiğine yönelik kendilerine ciddi bilgiler ulaştığını belirten Seven, "Örneğin Kiği ilçesi Darköprü, Yayladere ilçesi Batıayaz, Bilekkaya ve Çalıkağıl, Kırköy, Karlıova ilçesi Bağlıisa, Çatak, Çiftlik, Hasanova, Kargapazarı, Kazanlı, Fakıören ve Serpmekaya köylerinde kurulan sandıklarda partimize oy çıkmamış, HDP ise full çekmiş. Söz konusu sandıklarla ilgili gerekli raporlarımızı hazırlayarak genel merkeze bildirdik" diye konuştu.

Eski MHP İl Başkanı ve milletvekili adayı Hasan Kızılboğa da sandıklara müdahale edildiği duyumunu aldıklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler