700 liralık masrafa 25 lira

Manisa’da elektrik kesintisi sonrası kombisi bozulan vatandaş, tamir masrafları için elektrik dağıtım şirketine dilekçe verdi.

GİRİŞ 04.07.2015 13:53 GÜNCELLEME 04.07.2015 14:05

Dilekçeyi inceleyen şirketin, 700 TL’lik masraf için 25 TL ödeme yapmayı uygun görmesi mağdur vatandaşı çileden çıkardı.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Çarşı Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan elektrik kesintisi sonrası voltaj değişimi nedeniyle bir apartmanın elektrik kabloları yandı. Apartman sakinlerinden Şemsettin Ziya Evran, elektrik kesintisinden dolayı zarar gören kombisini 700 TL masraf yaparak tamir ettirdi. Evran, daha sonra hasarın karşılanması amacıyla Manisa Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Merkez İlçe Yöneticiliği’ne bir dilekçe verdi. Dilekçeyi inceleyen şirketin 700 TL’lik masraf için 25 TL ödeme yapmayı uygun görmesi Evran’ı şaşkına çevirdi.

14 Ocak 2015 saat 20.00 sıralarında mahallerinde elektriğin kesildiğini belirten Şemsettin Ziya Evran, “Ardından 380 voltaj elektrik verilmesiyle trafodan benim apartmanıma gelen ana kablolar olduğu gibi yandı. Kabloların yanmasıyla beraber binanın girişindeki sistem patladı. Patlama sonrası tüm binanın elektrikleri yüksek voltaj nedeniyle kesildi. Bu sırada iki, üç ve sekiz numaralı apartmanda oturan kişilerin evlerindeki kombiler de yandı. Yetkili geldiğinde kombinin yandığını parçaların değişmesi gerektiğini söylediler.

Fiyat konusunda 700 TL olduğu bildirilmesi üzerine ödemeyi yaptıktan sonra kombi değiştirildi. 700 TL’ye karşılık GEDAŞ bana 25 TL ödeme yapmayı uygun gördü” şeklinde konuştu.

Teknik servisin raporuna göre 380 volt elektrik verildiğinde dolayı kablolarının yandığını vurgulayan Şemsettin Ziya Evran, “Ayrıca benim kombimin 696 TL yani 700 TL’ye yakın bir rakamın ödeneceğine belirttiler biz de yaptırdık. Ben bu konuyu Manisa Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Merkez İlçe Yöneticiliği’ne ilettim. Bana 25 TL para ödeyeceklerini belirttiler. Madem bir hataları var. 700 TL diğer masraflarla 2 bin TL masrafın karşılığı 25 TL mi olacaktı. Bunu yetkililerden sormak en tabi hakkımdır. Tamamen hayal kırıklığına uğradım. Ben 700 TL, komşum 350 TL ayrıca yönetici bin TL üzerinde bir rakam ödedi. Bunların hepsini topladığımızda 2 bin TL’yi geçiyor. Buna karşılık GEDAŞ’ın 25 TL ödemesi gülünç. Onları Allah’a havale edeceğim” dedi.

Öte yandan, GEDİZ A.Ş. yetkilileri, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacaklarını kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası