Soma’lı Betül’ün hayali gerçeğe dönüşüyor

Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciden birinin kızı olan Betül’ün hayali herkesi ağlattı.

GİRİŞ 04.07.2015 14:56 GÜNCELLEME 04.07.2015 15:04

Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciden birinin kızı olan Betül, babasının mezarına götürüp, cennete gitmesi için bıraktığı mektup sayesinde hayalleri gerçek oldu. Babasının mezarına bıraktığı mektupta ‘ben pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım’ diyen minik Betül’ün sesine Türk Hava Kurumu kulak verdi ve THK yetkilileri konuyla yakından ilgilendi. Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Vacit Öktem, minik Betül’ün ileride pilot olması için gerekli imkânların Türk Hava Kurumu tarafından sağlanacağının müjdesini verdi.

Tüm detayların, minik Betül’ün yaşadığı gerçek bir olaydan yola çıkılarak anlatıldığı THK tanıtım filmi için kameraların karşısına geçen Betül, kardeşi Furkan ve annesi Ergül Yüksel ile birlikte pilotluk hayalinin nasıl gerçeğe dönüşeceğini izleyicilere anlattı.

15 kişilik bir ekiple 3 gün boyunca Soma’da yapılan çekimler sonucu tamamlanan kampanya filminde minik Betül’ün babasına yazdığı mektup izleyicilere duygusal anlar yaşatıyor. Evde yazdığı mektuba çizdiği aile resminde, babasına duyduğu özlemi dile getiren Betül, babasının mezarı başında yazdığı mektubu okuyor ve ileride pilot olacağının müjdesini babasıyla paylaşıyor.

Betül’ün uçma hayallerini paylaşan diğer çocukların da aynı mutluluğu yaşaması için yola çıkan Türk Hava Kurumu, Ramazan ayı için çok önemli bir kampanya başlattı. Tüm cep telefonu operatörlerinden 3919’a gönderilecek bir kısa mesajla bir fitre bedeli olan 11 lira 50 kuruş THK’ya bağışlanmış olacak. Bu sayede her yıl binlerce gence ücretsiz havacılık eğitimi veren Kurum daha çok öğrenciye ulaşmış olacak. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarının THK Üniversitesi’nde burslu olarak eğitim alması sağlanacak.

BETÜL'ÜN PİLOTLUK HAYALLERİNİN GÜVENCESİ THK

THK Başkanı Vacit Öktem, Betül'e verdikleri pilotluk eğitimi sözüne resmiyet kazandırmak için bir protokol hazırladıklarını da söyledi. Öktem, hukukçuların üzerinde çalıştığı protokolün kapsamını ise şöyle anlattı:

"Betül henüz 9 yaşında. Bu protokol, Betül'ün üniversite yaşına geldiğinde pilotluk için gereken koşulları taşıması durumunda kurumun bursunun devreye girmesine yönelik olacak."

Türk Hava Kurumu'nun, şartları uyması halinde, Betül'ün pilot olması için eğitim masraflarını karşılayacağını güvence altına alan protokolün, 12 Temmuz Pazar günü, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'nın da katılacağı küçük bir törenle Soma'da imzalanması bekleniyor.  

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadim Dostlar Platformu seçim kararını verdi! Resmen duyurdular: Milli Görüş'ün...
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı