Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"Maalesef İslam dünyası çok iyi bir görünümde değil. Zulüm altında olanlar, açlık çekenler, çatışma içinde olanlar var. Bu ramazanın bütün bu yaşananların atlatılmasına, özellikle Müslümanların birbirlerine karşı çatışmalarının ortadan kalmasına ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını diliyorum"

Kalkınma Bakanı Yılmaz:
Kalkınma Bakanı Yılmaz:
GİRİŞ 04.07.2015 15:39 GÜNCELLEME 04.07.2015 15:39

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İslam dünyasının çok iyi bir görünümde olmadığını belirterek, "Zulüm altında olanlar, açlık çekenler, çatışma içinde olanlar var. Bu ramazanın bütün bu yaşananların atlatılmasına, özellikle Müslümanların birbirlerine karşı çatışmalarının ortadan kalmasına ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz'ı havalimanında Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve diğer yetkililer karşıladı.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, uzun bir süredir Bingöl'e gelmediğini belirterek, bu vesileyle vatandaşların ve tüm İslam aleminin ramazanını tebrik etti.

Bingöl gibi şehirlerde ramazanın daha iyi hissedildiğini vurgulayan Yılmaz, "Ramazan Bingöl'de bir başka oluyor. Ramazan her yer yerde ve ortamda güzel ama Bingöl gibi şehirlerde ramazanın bereketi ve getirdiği maneviyat daha iyi hissediliyor. Bu nedenle Bingöl'ün ramazanlarını özledim gerçekten" diye konuştu.

Bugün kentte iftar yapacaklarını, fırsat buldukça sahaya gelmeye çalıştıklarını anlatan, siyasi anlayışları gereği sadece seçim zamanlarında değil her zaman halkla bir arada olduklarını kaydetti.

"Ramazanın kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını diliyorum"

Ramazanda İslam dünyasında yaşanan gelişmelere dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Maalesef İslam dünyası çok iyi bir görünümde değil. Birçok ülkede farklı farklı hadiseler yaşanıyor. Zulüm altında olanlar, açlık çekenler, çatışma içinde olanlar var. Bu ramazanın bütün bu yaşananların atlatılmasına, özellikle Müslümanların birbirlerine karşı çatışmalarının ortadan kalmasına ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını diliyorum."

"Ramazan sadece bireysel bir ibadet ayı değil, aynı zamanda toplumsal ilişkilerin de yoğunlaştığı, ihtiyaç ve sıkıntı içinde olanların halinin daha iyi görüldüğü, dayanışma duygularının güçlendiği bir ay" ifadelerini kullanan Bakan Yılmaz, bu yönleriyle ramazanın en güzel şekilde geçirilmesini, özellikle yoksullar, kimsesizler, yaşlılar gibi ilgiye ihtiyaç duyan kesimlerle daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!