Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Simav ilçesinde, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalar, protesto edildi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 04.07.2015 16:37 GÜNCELLEME 04.07.2015 16:37

Memur-Sen'e bağlı sendika üyeleri, Ali Haydar Nakipoğlu Parkında toplanarak, döviz ve pankartlar açtı ve çeşitli sloganlarla yapılan uygulamaları kınadı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Simav Temsilcisi Halil Aktay, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Doğu Türkistan'da sadece oruç tuttukları için Müslümanların şehit edildiğini belirten Aktay şöyle konuştu:

"Hayatın katliam ve asimilasyon altına alındığı Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik baskılar her yıl artarak sürmektedir. Çin, 1949 yılından beri sürdürdüğü baskıcı tutumunu kıyımlarla devam ettirmektedir. Şimdiye kadar yaklaşık 35 milyon insanın öldürüldüğü, binlerce insanın sebepsiz yere tutuklanıp ağır işkencelere tabi tutulduğu, kiminin evine dönemeyip zindanlarda çürüyüp gittiği, evine dönenlerin ya sakat ya hayata tutunamayacak derecede ruhsal travma geçirdiği Doğu Türkistan’da, bu yıl da özellikle Kur’an okudukları, namaz kıldıkları ve oruç tuttukları için kardeşlerimize eza ve cefada sınır tanınmıyor. Ülke olarak Doğu Türkistan'a karşı tarihi sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bu nedenle, Çin'de Müslümanlara uygulanan zulüm ve vahşeti durdurma görevi ilk önce Türkiye'nindir. Türkiye, ata yurduna sahip çıkmalı ve bu konuda daha çok rol üstlenmelidir."

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!