Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Çankırı ve Karabük'te bir grup, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamaları protesto etti

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 04.07.2015 17:37 GÜNCELLEME 04.07.2015 17:37

Ccedil;ankırı ve Karabük'te bir grup, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamaları protesto etti.

Ülkü Ocakları Çankırı Şubesi ve Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilciliği'nin organizasyonuyla Kucaklama Taşı mevkisinde bir araya gelen grup, sloganı atarak, Karatekin Parkı'na kadar yürüdü.

Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Nuh Yalçın, yaptığı konuşmada, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden yükselen çığlığın yürekleri dağladığını ifade etti.

Dünyanın bu çığlığa sessiz kaldığını vurgulayan Yalçın, "Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken, bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz. Bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir" dedi.

Ülkü Ocakları Çankırı Şube Başkanı Batıkan Yörükoğlu da katliamı kınadıklarını dile getirdi.

Ülkü ocakları olarak soydaşlarının her zaman yanında olacaklarını kaydeden Yörükoğlu, dünyanın buna sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Karabük

Karabük Belediyesi önünde toplanan Ülkü Ocakları Karabük Şubesi üyeleri, bir süre Çin yönetimi aleyhine sloganlar attı.

Karabük Şube Başkanı Tolga Akay, burada yaptığı konuşmada, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da uzun yıllardan beri zulmün devam ettiğini ve Müslüman Uygur Türklerinin zorlu bir yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Asimilasyon politikasına karşı Uygur Türklerinin kendi vatanlarında milli ve dini değerlerini muhafaza etmek için mücadele verdiğini ifade eden Akay, şöyle konuştu:

"Doğu Türkistan'ın yapısını değiştirmek için her türlü vahşet reva görülmektedir. Dünyanın gözü önünde Müslüman Türklere sistematik olarak işkence edilmektedir. Özellikle ramazan ayında bölgedeki tüm değerler hedef alınmaktadır. İçinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur. Doğu Türkistan'da Müslüman Türk olmak başlı başına bir suç sayılmaktadır. Müslümanların ibadetleri engellenmektedir. Ülkü Ocakları olarak, dün olduğu gibi bugün de zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanındayız."

MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın'ın da destek verdiği grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!