Kütahya'da çiftçilere inceleme gezisi

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, merkeze bağlı Köprüören köyünde demonstrasyon amaçlı ekimi gerçekleştirilen buğday tarlasında çiftçi inceleme gezisi düzenledi.

Kütahya'da çiftçilere inceleme gezisi
Kütahya'da çiftçilere inceleme gezisi
GİRİŞ 04.07.2015 18:11 GÜNCELLEME 04.07.2015 18:11

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılarak, araştırma yayım ve çiftçi bağının güçlendirilerek farklı çeşitlerin yöre ve çevre çiftçisine tanıtmak amacıyla demonstrasyon tarlası oluşturduklarını söyledi.

Kurt, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, üretim olmadan hiçbir şeyin olamayacağını vurguladı.

Kütahya'da, toplam 140 bin hektar alanda, dekarda 221 kilogram verim alarak 311 bin ton buğday üretimi yapıldığını dile getiren Kurt, şunları kaydetti:

"Merkez ilçemizde ise 35 bin hektar alanda dekara 257 kilogram verim alarak 92 bin ton buğday üretimi yapmaktayız. Köprüören köyümüzde de 600 hektar alanda dekara 257 kilogram verim alarak bin 542 ton buğday üretimi yapılmakta. Üreticilerimizin, ES 26, Müfitbey, Nacibey, Tosunbey gibi sertifikalı tohumlar kullanarak bin 500 ton olan buğday üretimini taçlandırmalarını diliyoruz."

Kurt üreticileri, sap ve dane verimi artırmak, bu işten daha fazla para kazanmak için, protein değeri yüksek çeşitlerden üretim yapmaya davet ettiğini de sözlerine ekledi.

Çiftçilere üretim konularında çeşitli bilgiler de verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri