Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Zonguldak ve Bartın'da, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 04.07.2015 18:44 GÜNCELLEME 04.07.2015 18:44

Uuml;lkü Ocakları Zonguldak İl Başkanlığı üyeleri, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik uygulamaları nedeniyle protesto gösterileri düzenledi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan grup, ellerindeki afiş ve pankartlarla Çin yönetimi aleyhine slogan attı.

Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanı Özgür Kurt, burada yaptığı basın açıklamasında, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslüman Uygur Türklerinin yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edildiğini anlatan Kurt, şöyle konuştu:

"Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır. Her ramazan ayında baskı ve sindirme politikalarına yenilerini ekleyen Çin, Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için türlü zorluklar çıkarmaktadır. Müslüman gençler alkol kullanmaya zorlanmaktadır. Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın milli ve manevi değerlerine karşı adete bir yıkım gerçekleştirilmekte, ata yurdumuzdan hem Türk varlığı hem de Türk izleri silinmeye, yok edilmeye çalışılmaktadır. Aziz milletimizi, işkenceyi kendisi için bir yol seçen ve hukuk dışı uygulamalarıyla bilinen Çin'in zulmüne 'dur' demeye çağırıyoruz."

- Bartın

Türkiye Kamu-Sen Bartın İl Temsilciliği üyelerinden oluşan grup, Hükümet Caddesi Arap Camii önünde Çin yönetimi aleyhine slogan atarak, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara uygulanan baskıları protesto etti.

İl Temsilcisi Sezai Hangişi, yaptığı basın açıklamasında, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bir millet kan ağlarken, bütün dünyanın bu zulmü seyrettiğini, milletin büyük çoğunluğunun da yaşanan insanlık dramından haberi olmadığını söyledi.

"Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman’dır. Mesele insan olmaksa Türkler de insandır" diyen Hangişi, şöyle devam etti:

"150 yıldır Batı'da Türkistan’ın çığlığı duyulmadı. Nedense işine gelen her olayda ayağa kalkan Batı, konu Müslüman ve Türk olunca kör, sağır, dilsiz oluveriyor. Bugün Türkistan kan ağlıyor, katil Çin’in namahrem eli ezanların sesini kesiyor. Binlerce yıllık kadim Türk yurdunda, en temel insani değer olan inanca saygı ayaklar altına alınıyor. Soydaşlarımızın ibadet etmeleri engelleniyor. Doğu Türkistan’da çocukların boynu bükük, minareler ezansız, camiler cemaatsiz kalmış durumda"

Grup, konuşmaların ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı