Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

İzmir, Manisa ve Denizli'de sivil toplum kuruluşları, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik uygulamalarını protesto etti

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 04.07.2015 18:46 GÜNCELLEME 04.07.2015 18:46

Ccedil;in'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik uygulamaları, İzmir, Manisa ve Denizli'de sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen İzmir Temsilciliği'ne mensup üyeler, Konak Meydanı'nda toplanarak açıklama yaptı.

Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, ramazanda "Doğu Türkistan"da Müslümanlar kan ağlarken, dünyanın kör, sağır ve dilsiz bir şekilde zulmü seyrettiğini söyledi.

Türkiye'de de bazı vatandaşların "Doğu Türkistan"da yaşanan insanlık dramından habersiz olduğunu dile getiren Doğruyol, Çin'in sistematik şekilde Müslümanları katlettiğini savundu.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki zulüm sona ermeden, hükümetin gümrük kapılarından Çin mallarının Türkiye'ye giremeyeceğini ilan etmesi gerektiğini vurgulayan Doğruyol, dünya devletlerinin ise en kısa zamanda Çin'in bu zulmüne müdahale ederek yaşanan insanlık dramına son verilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Manisa'da Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Recep Varlıakman, sendika adına yaptığı basın açıklamasında "Doğu Türkistan'da katliam yapıldığını öne sürdü.

Hükümetin ve dünya devletlerinin yaşananlara seyirci kalmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Varlıakman, "Dicle kenarında bir koyun kaybolsa hesabının kendilerinden sorulacağını ifade edenler acaba Doğu Türkistan’dakileri ne olarak görmektedirler? Bu nedenle Türk hükümeti bir an önce bu vahşete dur demek zorundadır" dedi.

Denizli'de ise Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilciliği ve Ülkü Ocakları Denizli Başkanlığı, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Delikliçınar Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Turgay Demirtaş, Çin mallarına boykot çağrısında bulunduklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!