Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırıları protesto edildi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar
GİRİŞ 04.07.2015 18:59 GÜNCELLEME 04.07.2015 18:59

Türkiye Kamu-Sen ve Ülkü Ocakları Bilecik İl Başkanlığınca, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen Bilecik Şubesi ve Ülkü Ocakları binası önünde toplanan grup, Çin yönetimi aleyhine slogan atarak Tevfikbey Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Türkiye Kamu-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, yaptığı basın açıklamasında, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden yükselen çığlıkla yüreklerin yandığını ve ramazan ayında dünyanın bu zulmü seyrettiğini söyledi.

Çin devletinin, yıllardır Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde sistematik katliamlar gerçekleştirdiğini ve evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatmaya hakkının bulunmadığını ifade eden Yel, şöyle konuştu.

"Bugün Türkistan kan ağlıyor. Katil Çin'in namahrem eli Türk'ün ırzı üzerinde geziyor ve ezanların sesini kesiyor. Bir Türk olarak, sınırlarımız dışında kalan Doğu Türkistan'da ve Türklerin yaşadığı bölgelerde yaşanan etnik temizlik ve dünyanın dört bir yanında soydaşlarımızın yaşadığı zulüm, yüreklerimizi yakıyor. Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün soydaşlarımıza sahip çıkmak zorundadır. Tarih, bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin omuzlarına yüklemiştir."

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek