Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamalar, Hatay'da Ülkü Ocakları üyeleri tarafından protesto edildi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 04.07.2015 19:30 GÜNCELLEME 04.07.2015 19:30

Ccedil;in'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamalar, Hatay'da protesto edildi.

Ülkü Ocakları üyeleri, Çin'in, Müslümanlara yönelik uygulamalarını protesto etmek için Vali Ürgen Parkı'nda bir araya geldi.

Burada açıklamada bulunan Ülkü Ocakları İl Başkanı Naci Akkaya, Çin zulmünün bölgede uzun yıllardır devam ettiğini belirtti.

Ülkü ocakları olarak her zaman soydaşlarının yanında olacaklarını ifade eden Akkaya, Müslüman Uygur Türklerinin zorlu bir yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

Asimilasyon politikasına karşı Uygur Türklerinin kendi vatanlarında milli ve dini değerlerini muhafaza etmek için mücadele verdiğini vurgulayan Akkaya, şunları söyledi:

"Doğu Türkistan'ın yapısını değiştirmek için her türlü vahşet reva görülmektedir. Dünyanın gözü önünde Müslüman Türklere sistematik olarak işkence edilmektedir. Özellikle ramazan ayında bölgedeki tüm değerler hedef alınmaktadır. İçinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur. Doğu Türkistan'da Müslüman ve Türk olmak başlı başına bir suç sayılmaktadır. Müslümanların ibadetleri engellenmektedir. Ülkü Ocakları olarak dün olduğu gibi bugün de zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanındayız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti