Ağrı'da "Paralel Devlet" operasyonu

Ağrı'da "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik düzenlenen operasyonda, bir dernek binası ve dershanede bazı dokümanlara el koydu.

Ağrı'da "Paralel Devlet" operasyonu
Ağrı'da "Paralel Devlet" operasyonu
GİRİŞ 04.07.2015 19:58 GÜNCELLEME 04.07.2015 19:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Patnos ilçesinde "Paralel Devlet Yapılanması"na bağlı olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen bir derneğin çalışmaları incelendi.

İnceleme neticesinde derneğin 2011'den itibaren 3 projeyle Sosyal Destek Programı'ndan (SODES) usulsüz destek aldığı tespit edildi. Harekete geçen emniyet ekipleri, dernek binasında arama yaptı ancak derneğe ait evrakları bulamadı.

Bunun üzerine "Paralel Devlet Yapılanması"na ait dershane binasında arama yapılabilmesi için savcılıktan izin çıkarıldı.

Dershane binasında yapılan aramalarda derneğe ait toplam 12 adet klasör evrak, gelen evrak kayıt defteri, giden evrak kayıt defteri, üye kayıt defteri, demirbaş defteri, alındı belgesi kayıt defteri, karar defteri, 5 adet bilgisayar ve işletme hesabı defterine el konuldu.

Operasyonla ilgili dernek yöneticisi M.R. ile dershane Müdürü T.S'nin şüpheli olarak ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.

EVRAKLARIN YANDIĞINI BEYAN ETMİŞLER

Açıklamaya göre, dernek yöneticileri 16 Şubat 2014'te Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurarak dernek evraklarının bulunduğu başka bir dershane binasına molotofkokteyliyle saldırıldığını beyan etti.

Bunun üzerine olay yeri incelemesi kapsamında yapılan araştırma sonunda ihbarda belirtildiği gibi bir yanmanın meydana gelmediği ortaya çıktı.

Dernek yöneticilerinin, söz konusu binada çıkan yangında yandığını beyan ettiği dernek evrakları, bugün yapılan operasyonda ele geçirildi.

YORUMLAR 4
  • seri kazım 8 yıl önce Şikayet Et
    evraklar yandı diyorlar sonra dershaneden çıkıyor.yalanla din bir arada olmaz demişler.
    Cevapla
  • isa 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye sodes projelerinin hepsini iptal etmelidir. burdan cumhurbaşkanına sesleniyorum türkiyenin her ilindeki sodes projeleri incelenmelidir. hepsi sözde cemaatın elemanları yuvalanmıştı. devlet geçmişe dönük inceleme başlatmalıdır.
    Cevapla
  • alsancak 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten bütün sodes projeleri durduruldu. inceleniyor
    Cevapla
  • dayı 8 yıl önce Şikayet Et
    sodes ten çok para aktı bunlara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi