Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar

Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamalar, Çanakkale'de protesto edildi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar
GİRİŞ 04.07.2015 21:11 GÜNCELLEME 04.07.2015 21:11

Ccedil;in'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamalar, Çanakkale'de protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar ile Çanakkale Ülkü Ocakları üyeleri, Çanakkale Ülkü Ocakları binası önünde toplanarak, kordon boyundaki Morabbin Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, TBMM'de bu konuyu gündeme getireceklerini söyledi.

Tuna, Hazreti Muhammed'in "Olumsuz bir olayla karşılaştığınızda, öncelikle elinizle düzeltin. Eğer buna gücünüz yetmiyorsa, sözünüzle, buna da gücünüz yetmiyorsa içinizde düzeltin" dediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim için de en önemli olan birincisini yapmaktır. Bunun için Meclis'te yetkimizi kullanarak, özellikle Dışişlerinin aracılığıyla gereken yaptırımları yapmaya çalışacağız. Çanakkale halkına şunu söylemek istiyorum, çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde buna karşı çıkıyoruz, ama Birleşmiş Milletler'e bunu iletmek, dilekçeler yazmak veya çeşitli uluslararası teşkilatlarla bunu gündeme taşımak lazım."

Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Birer ise Çin işgali altındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde uzun yıllardan beri zulüm yapıldığına işaret ederek, "Modem dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda insan hakları beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?