Kınık'taki dolu ve sağanak

TZOB Başkanı Bayraktar: "Tarlaları hasar gören çiftçilerimizin yaraları sarılacak"

Kınık'taki dolu ve sağanak
Kınık'taki dolu ve sağanak
GİRİŞ 04.07.2015 21:23 GÜNCELLEME 04.07.2015 21:23

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Kınık'ta dolu yağışından zarar gören çiftçinin yaralarının sarılacağını söyledi.

Bayraktar, 22 Haziran'da etkili olan dolu ve sağanak sonrası zarar gören Kınık'taki tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun ve mağdur çiftçilerden bilgi alan Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 42 bin dekar alanda etkili olan yağışın 830 çiftçiye ait tarım arazilerinde zarara yol açtığını söyledi.

Hasar oranının bazı bölgelerde yüzde 100'e yaklaştığına dikkat çeken Bayraktar, şöyle konuştu:

"Aşırı yağış, don, sel ve dolu gibi doğal afetler çiftçimize büyük zararlar son yıllarda çiftçimize büyük zararlar veriyor. Bu, Allah'tan gelen bir şey. Buna birşey yapamayız fakat yaraların sarılması lazım. Çiftçimize cansuyunun verilmesi gerek. TARSİM kapsamında olmayan arazilerle ilgili herhangi bir sigorta yardımı olmayacak ancak üreticiye gerekli destek verilecek. Çiftçimizin tarım kredi borçları yapılandırılacak. Tarlaları hasar gören çiftçilerimizin yaraları sarılacak. Çiftçimiz bu ülkenin gıda güvencesidir. Üreticimize destek olmak ve sahip çıkmak zorundayız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi