Sığınmacılar "İyilik Sofrası"nda iftar açtı

Diyanet İşleri Başkanlığının 81 ilde yürüttüğü "İyilik Sofrası" programları kapsamında sığınmacılar için Siirt'te iftar verildi

Sığınmacılar "İyilik Sofrası"nda iftar açtı
Sığınmacılar "İyilik Sofrası"nda iftar açtı
GİRİŞ 04.07.2015 22:48 GÜNCELLEME 04.07.2015 22:48

Siirt'teki Suriyeli sığınmacılar "İyilik Sofrası"nda iftar açtı.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Siirt Müftülüğü ile hayırsever iş adamlarının katkılarıyla öğretmenevinde düzenlenen iftar programına, Vali Mustafa Tutulmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Candan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Müftüsü Mehmet Faruk Arvas, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılar katıldı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Candan, Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli münasebetlerle iftar sofralarının kurulmasına aracılık ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki ramazan temasının "Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman" olduğunu anımsatan Candan, "İslam medeniyeti iyilik medeniyetidir. İslam medeniyeti fedakarlık medeniyetidir. İslam medeniyeti karşılıksız olarak sırf Allah rızası için iyilik yapan fertlerden oluşmuş bir medeniyettir. Bu vesile ile bu medeniyetin işaretleri toplumumuza mal olmuştur. İnsanlarımızın sözlerine, diline yayılmıştır" dedi.

Müftü Arvas da iftar programına katkı sunan hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

Suriyeli sığınmacılara ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Arvas, sığınmacılara yapılacak en büyük iyiliğin onları sağ salim vatanlarına, memleketlerine tekrar kavuşturmak olduğunu vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...