Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamalar, Bingöl'de yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 05.07.2015 00:40 GÜNCELLEME 05.07.2015 00:40

Ccedil;in'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik saldırıları, Türkiye Kamu-Sen ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Bingöl'de protesto edildi.

Genç Caddesi saat kulesi önünde toplanan grup, hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti.

Grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki soydaşlara, Müslümanlara yönelik yapılan katliamları, baskı ve zulümleri protesto etmek amacıyla toplandıklarını belirti.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde evlerinden yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara, kimsenin gözlerini kapatma hakkı bulunmadığını anlatan Kızılboğa, "Nedense işine gelen her olayda ayağa kalkan Batı, konu Müslüman ve Türk olunca kör, sağır, dilsiz oluveriyor. Bölgede ve tüm dünyada Müslümanlara uygulanan şiddet, zulüm ve baskılara, başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri, kısa zamanda müdahale etmeli ve Doğu Türkistan’da yaşanan bu insanlık dramına bir son verilmelidir" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!