Adana'da tayini çıkan hakim ve savcılara iftar

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yaz kararnamesi ile Adana'dan başka il ve ilçelere tayin edilen hakim ve savcılara iftar verildi.

Adana'da tayini çıkan hakim ve savcılara iftar
Adana'da tayini çıkan hakim ve savcılara iftar
GİRİŞ 05.07.2015 10:37 GÜNCELLEME 05.07.2015 10:37

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki bir restoranda düzenlenen iftara Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan Vekili Adem Taşlı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabir Beytorun ile tayini çıkan hakim ve cumhuriyet savcıları ile meslektaşları katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, törende, meslektaşlarıyla herkes için anlamı ve önemi olan ramazan akşamında buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Başka adliyelere atanan hakim ve savcılara hizmetleri ve çalışmalarından dolayı teşekkür eden Yeldan, şunları kaydetti.

"Tayini çıkan tüm meslektaşlarımız, burada görev yaptığı sürede derin izler bıraktı. Özellikle çok yakın çalıştığım mesleğimizin duayeni, çok mümtaz bir hukukçu olan insan ilişkilerinde ve sorun çözmede yeteneklerinden çok istifade ettiğimiz eski Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya'ya hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tayin olan arkadaşlarımızla huzur, birlik ve beraberlik içinde adalete, hukuka hizmet ettik, adliyemizin, mesleğimizin itibarını ayakta tutmaya çalıştık. Burada onurlarıyla, şerefleriyle görevlerini başarıyla tamamladılar. Ben kendilerine, aileleriyle bundan sonraki yaşamlarında ve görevlerinde huzur ve mutluluk diliyorum. Adana'yı yoğun iş temposuyla anacaklardır ama her şeyin ötesinde dostlukların, arkadaşlıkların, bu sıcak, samimi ortamın etkisiyle hatırlayacaklardır."

Konuşmanın ardından Başsavcı Yeldan, HSYK kararnamesi ile Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı'ndan İstanbul Anadolu Hakimliği görevine atanan Mehmet Kaya'ya hediye verdi.

13 yıldır görev yaptığı Adana Adliyesi'nde 4 yıldır Adalet Komisyonu Başkanlığı'nı yürüten Mehmet Kaya, adaletin tecellisini sağlamak için en adaletli şekilde, herkese eşit mesafede davranmaya gayret gösterdiğini belirterek, meslektaşlarından helallik istedi.

Tayini çıkan hakimler Remzi Nazlıcan, Nuray Küçük ve Seyda Hoşkür Başyiğit, savcılar Sıtkı Kulualp, Bilen Başyiğit ve Faruk Dükan ile Adana Cumhuriyet Savcılığı görevinden istifa eden İsmail Kök'e de plaket ve hediye verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti