Keşan'da ''Siğilli Bamya'' pazara çıktı

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Helvacıoğlu: - ''Markalaşma çalışması yaptığımız 'Siğilli Bamyası'nın fiyatı ikiye katlandı''

Keşan'da ''Siğilli Bamya'' pazara çıktı
Keşan'da ''Siğilli Bamya'' pazara çıktı
GİRİŞ 05.07.2015 11:25 GÜNCELLEME 05.07.2015 11:25

Keşan'da Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından markalaşma çalışması başlatılan Siğilli Bamyası'nın kilogramı 12 liradan satılıyor.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Siğilli köyünde yetiştirilen bamyaların Türkiye'nin bir çok pazarında isim yaptığını söyledi.

Organik yetiştirilen bamyanın kilogramının pazarda 12 liradan satıldığına işaret eden Helvacıoğlu, markalaşma çalışmalarının başlatılmasının ardından fiyatının da artığını vurguladı.

Helvacıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Keşan'ın Siğilli köyünde üretilen bamyalar, Türkiye'nin pek çok pazarında ''Siğilli Bamyası'' olarak satılıyor. Siğilli'nin toprak yapısı ve iklim koşulları lezzetli bamya üretimine çok ciddi bir katkı yapmaktadır. Organik yetiştirilen bamya günlük, taze olarak toplanmakta ve lezzeti de buradan gelmektedir. Markalaşma yolunda hızla ilerleyen Siğilli Bamyası her yıl pazar payını genişleterek, daha fazla tüketicinin damak tadına hitap etmektedir. Markalaşma çalışması yaptığımız 'Siğilli Bamyası'nın fiyatı ikiye katlandı.''

Bu yıl ilk ürünün pazara çıktığını ifade eden Fethi Keçeci ise geçen yıl 6 liradan satılan bamyayı, bu sene 12 liradan sattıklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız