Bursa'da ulaşım fiyatlarına yapılan zam

BURULAŞ Genel Müdürü Fidansoy: "Ulaşım maliyetlerinde düşüş veya teşvik olması halinde indirim yapılması tabiidir. Ayrıca yurttaşlarımızın aylık kartları tercih etme oranının artması halinde aylık kartlar, çok kısa sürede ucuzlatılacaktır"

Bursa'da ulaşım fiyatlarına yapılan zam
Bursa'da ulaşım fiyatlarına yapılan zam
GİRİŞ 05.07.2015 13:01 GÜNCELLEME 05.07.2015 13:01

Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy, ulaşım fiyatlarına yapılan zamla ilgili, "Ulaşım maliyetlerde düşüş veya teşvik olması halinde indirim yapılması tabiidir. Ayrıca yurttaşlarımızın aylık kartları tercih etme oranının artması halinde aylık kartlar, çok kısa sürede ucuzlatılacaktır" ifadelerini kullandı.

Fidansoy, yaptığı yazılı açıklamada, ulaşım araçlarının temel maliyet unsurlarının akaryakıt, yedek parça ve işçilik olduğunu belirtti.

Tüm dünyada ulaşım araçlarındaki maliyet ve artışların ortalama enflasyonun üzerinde seyrettiğini ifade eden Fidansoy, şöyle devam etti:

"Bu nedenle sıfır veya çok düşük enflasyona sahip ülkelerde dahi ulaşım fiyatları, artış göstermektedir. Bu ülkelerin büyük kısmında bilet bedellerinin maliyeti karşılama oranı en fazla yüzde 35-40 mertebesindedir. Kalan kısım değişik kaynaklardan finanse edilmektedir. Ülkemizde ulaşım şirketlerinin tamamı kendi gelirleri ile faaliyetlerini sürdürmekte olup maliyetlerdeki artış, fiyat artışlarını zorunlu kılmaktadır. BURULAŞ, gelirlerini tamamı ile kendi ulaşım finansmanında kullanmakta ve başka bir yere kaynak aktarılması da kesinlikle söz konusu değildir. Son bir yılda döviz fiyatlarında yüzde 35, işçilikte yüzde 12 artış ile sektöre yeni mali yükümlülükler getirilmesi, fiyat ayarlamasını zorunlu hale getirmiştir. Gerçek direkt maliyet artışı yüzde 14 olmasına rağmen ortalama yüzde 8,2 fiyat artışı yapılmıştır. Ulaşım maliyetlerinde düşüş veya teşvik olması halinde indirim yapılması tabiidir. Ayrıca yurttaşlarımızın aylık kartları tercih etme oranının artması halinde aylık kartlar, çok kısa sürede ucuzlatılacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması