Su sağlığı için su depolarına revizyon

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın sağlıklı, kesintisiz ve uzun ömürlü su ihtiyacını karşılamak üzere yürüttükleri çalışmalar kapsamında 2015 sonu itibarıyla 200 depo, kuyu ve pompa binasının revizyonunun tamamlanacağını söyledi.

Su sağlığı için su depolarına revizyon
Su sağlığı için su depolarına revizyon
GİRİŞ 05.07.2015 13:02 GÜNCELLEME 05.07.2015 13:02

Akyürek, yaptığı açıklamada, vatandaşların sağlıklı, uzun ömürlü, kesintisiz su hizmeti alabilmeleri için tüm önlemleri aldıklarını ifade etti.

Bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi veren Akyürek, "6360 Sayılı Kanunla Konya il sınırları içerisinde bulunan tüm su depoları, kuyu ve pompa istasyonları KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün sorumluluk alanına girmiştir. Yaptığımız incelemelerde il sınırlarımız içerisinde bulunan depoların büyük çoğunluğunun güvenliksiz, depo içlerinin hijyenden uzak, yalıtımsız, su kaçaklarının hat safhada olduğu, vanaların çalışmadığı ve eksiklerinin olduğu görülmüştür. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için geniş çaplı bir bakım ve revizyon çalışması başlatılmıştır" diye konuştu.

KOSKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı ihalelerle şu ana kadar 40 deponun bakım ve onarımının yapıldığına işaret eden Akyürek, 2015 sonu itibarıyla 200 depo, kuyu ve pompa binasında gerekli çalışmalar yapılarak vatandaşlara sağlıklı ve güvenli su hizmeti verileceğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!