"İHL gençleri kötü alışkanlıklardan korur"

TİMAV Genel Başkanı Öksüz: "İmam Hatip Liseleri gençleri kötü alışkanlıklardan korur. Son yıllarda gençliğimizin, uyuşturucu, sigara, alkol ile tanışma yaşına baktığımızda bu okullar çok daha önemli misyon eda ediyor"

"İHL gençleri kötü alışkanlıklardan korur"
"İHL gençleri kötü alışkanlıklardan korur"
GİRİŞ 05.07.2015 15:35 GÜNCELLEME 05.07.2015 15:35

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sistemi kapsamında yapılacak lise tercihlerine ilişkin, "İmam Hatip Liseleri gençleri kötü alışkanlıklardan korur. Son yıllarda gençliğimizin, uyuşturucu, sigara, alkol ile tanışma yaşına baktığımızda bu okullar çok daha önemli misyon eda ediyor" dedi.

Öksüz, yaptığı açıklamada öğrencilere lise tercih döneminde doğru karar verebilmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Geleceğin imarı ve garantisi için imam hatiplilere ihtiyaç olduğunu belirten Öksüz, şunları kaydetti:

"İmam Hatip Liseleri (İHL) gençleri kötü alışkanlıklardan korur. Son yıllarda gençliğimizin, uyuşturucu, sigara, alkol ile tanışma yaşına baktığımızda bu okullar çok daha önemli misyon eda ediyor. Bu okullar çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak için set görevi görüyor. Geçmişte günaha ulaşmak zordu. Şu an ise günaha ulaşmak çok kolay. Bu manada gençlerimizin ahlaki eğitimine önem vermemiz gerekiyor. Bunu yapacak okullar da İHL'lerdir. Bu okullar yeniden engellenir diye endişe etmelerine gerek yok. Artık Türkiye darbe dönemlerini geride bıraktı. Önümüzdeki yıllar, bu liselerden mezun olmuş gençlerin yıldızlaşacağı dönem olacak. Bu insanlar, millete hizmete devam edecek. İmam Hatiplerin önü de kalbi de gönlü de açık."

İHL en çok Konya'da tercih ediliyor

Öksüz, Konyalı öğrencilerin İHL'leri tercih ettiğine dikkati çekerek buna karşılık yeni açılan ve dönüştürülen okullarla Konya'da İHL'lerin fiziki imkanlar ve eğitim-öğretim açısından her geçen gün daha da kaliteli yapıya kavuştuğunun altını çizdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız