İskenderun'un kurtuluşunun 77. yıl dönümü

Türk ordusunun, Hatay'a İskenderun'dan girişinin 77. yıl dönümü törenle kutlandı.

İskenderun'un kurtuluşunun 77. yıl dönümü
İskenderun'un kurtuluşunun 77. yıl dönümü
GİRİŞ 05.07.2015 15:45 GÜNCELLEME 05.07.2015 15:45

Atatürk Anıt Meydanı'ndaki törende, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Deniz Üst Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in anıta çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İskenderun Belediye Başkanı Dingil, konuşmasında, kentin kurtuluşunun 77. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Bugünün, Hatay ve İskenderun'un kaderinin belirlendiği tarih olduğunu ifade eden Dingil, şöyle devam etti:

''İskenderun halkının gücünün ortaya konduğu 5 Temmuz günü, cesaretin, azmin, iradenin ve kahramanlığın timsali ve tarihi belgesi olmuştur. Biz de bugün bu güzel vatanda, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak yaşamaktan gururluyuz. İskenderun, sevginin ve hoşgörünün hakim olduğu, Türkiye’nin en büyük ve en güzel kentlerinden biridir. Ekonomik gelişmişlik düzeyi, sanayisi, limanıyla, stratejik önemiyle bugün Ortadoğu’da, bölgede ve dünyada daha çok fark edilen bir kenttir. Sürekli büyüyen, gelişen, ekonomik ve sosyal potansiyele sahiptir. İskenderun'da yaşamak bir ayrıcalıktır ve buraya hizmet etmek de büyük bir onurdur."

Törenin ardından Belediye Sanat Galerisi'nde açılan "Dünden Bugüne İskenderun" adlı resim sergisi gezildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı