TCG Nusret mayın gemisi İnebolu'da

Ccedil;anakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle Karadeniz limanlarını ziyaret eden TCG Nusret mayın gemisi, İnebolu Limanı'na demir attı.

TCG Nusret mayın gemisi İnebolu'da
TCG Nusret mayın gemisi İnebolu'da
GİRİŞ 05.07.2015 16:18 GÜNCELLEME 05.07.2015 16:18

Çanakkale Deniz Savaşı kahramanı Nusret mayın gemisinin aslına sadık kalınarak 2011 yılında inşa edilen TCG Nusret, vatandaşların ziyaretine açıldı.

Gemi komutanı Yüzbaşı Burak Kandaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nusret mayın gemisinin Çanakkale Deniz Savaşı'nın kazanılmasında en büyük katkıyı sağlayan gemilerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Çanakkale Deniz Savaşı'nın 100. Yılı nedeniyle Karadeniz limanlarını ziyaret ettiklerini anlatan Kandaş, "Gemimiz Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı'na bağlı olarak hizmet veren bir gemidir. Orijinaline uygun olarak 2011 yılında hizmete giren gemimizi şimdiye kadar 550 bin civarında kişi ziyaret etti. Gittiğimiz her limanda vatandaşlarımız gemimize büyük ilgi gösteriyor" dedi.

İnebolu halkının ilgisinden de memnun olduklarını anlatan Kandaş, "İnsanlar buraya gelerek zaferi yerinde yaşıyorlar. Vatandaşlarımızı gemiyi ziyaret etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Kandaş, İnebolu’dan sonra Bartın Limanı’nı ziyaret edeceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!