Tahşiye kumpasında 3. dalga: 8 gözaltı

Tahşiyeciler isimli gruba kumpas kurulduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmada 3. Dalga operasyon gerçekleştirildi. 8 kişi gözaltına alındı.

Tahşiye kumpasında 3. dalga: 8 gözaltı
Tahşiye kumpasında 3. dalga: 8 gözaltı
GİRİŞ 05.07.2015 18:04 GÜNCELLEME 05.07.2015 18:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin gerçekleştirilen operasyonlara bugün bir yenisi daha eklendi. Tahşiyeciler isimli guruba kumpas kurulduğu gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan isimlerin evlerinde dinleme kasetleri bulundu.

8 GÖZALTI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma savcısının talimatı, nöbetçi sulh ceza hakimliğinden alınan arama kararları doğrultusunda sabah saatlerinde harekete geçti. Operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 8 kişinin tamamı gözaltına alındı. 

DİNLEME KASETLERİ ÇIKTI

Gözaltına alınan kişilerin adreslerinde mahkeme kararı ile arama yapıldı. Adresinde arama yapılan bir emniyet müdürünün evinde dinleme kasetleri bulundu. Tutanak altına alınan kasetler incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler de Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

13 TUTUKLU

"Tahşiyeciler" grubuna yönelik kumpas soruşturmasında 17 Haziran günü 20 kişi gözaltına alnmış gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 13 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aynı soruşturmada 2014'ün aralık ayında operasyon düzenlenmiş bu operasyon kapsamında 9 şüpheli cezaevine gönderilmişti.Tahşiye kumpas soruşturmasında tutuklu sayısı 13… Söz konusu soruşturma kapsamında Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca da tutuklu bulunanlar arasında…Soruşturma kapsamında, Fetullah Gülen hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

KAYNAK: NAZİF KARAMAN - SABAH
YORUMLAR 6
  • Mirza 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne günlere kaldık teröristler baş tacı, polisler içeirde.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Elkaide saflarında savaşmaya gitme çağrısı ne kadar kötü ise pensilvanya gibi amerikan ve israil saflarında savaşmaya gitme çağrısı yapmak da o kadar kötü...
    Cevapla
  • bu ne? 8 yıl önce Şikayet Et
    adam konuşmalarında açıkca insanları elkaide saflarında savaşmaya gitme çağrısı yapıyor ve mağdur. birde çıkıp türkiyeyi teröristleri destekleyen ülke olarak gösteriliyor deniyor. peki bu ne?
    Cevapla
  • Murat Diniz 8 yıl önce Şikayet Et
    Nerede link paylaşır mısınız?
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp inşallah bu cemaat çi görünen ajanları temizleyecek.Ülkemizin tüm kılcal damarlarına işlemişler.işlerine gelmedimi hemen düğmeye bssıyorlar.
    Cevapla
  • Hamza 8 yıl önce Şikayet Et
    Fethullahçı şebeke militanlarının kökü kazınıncaya kadar durmak yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
CHP'de bir yanda para kulesi bir yanda para saçması! 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'