Efes'in "Dünya Mirası Listesi"ne alınması

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı:

Efes'in "Dünya Mirası Listesi"ne alınması
Efes'in "Dünya Mirası Listesi"ne alınması
GİRİŞ 05.07.2015 19:01 GÜNCELLEME 05.07.2015 19:01

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Dünya Mirası Listesi'ne alınan Efes'in hak ettiği ve çok geç kaldığı haklı değeri kazanmış olduğunu bildirdi.

Selçuk Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Almanya'nın Bonn kentinden düzenlenen Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısı'nda yapılan oylama sonucu Efes'in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne kabul edildiği ifade edildi.

Toplamda 31 adayın bulunduğu listede Türkiye'den iki adayın bu yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil olduğu ifade edilen açıklamada, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı ile İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes antik kentinin de artık UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde haklı yerini aldığı kaydedildi.

Açıklamada, 21 yıllık bekleyişin sonunda UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Efes'in dört bileşenle listeye girdiği, Efes Antik Kenti beraberinde Meryem Ana evi, Ayasuluk Kalesi, Çukuriçihöyük ile listede yerini aldığı belirtildi. Açıklamada, Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı'nın şu ifadelerine yer verildi:

"Bugün büyük bir gurur yaşıyoruz. Efes antik kenti ile hem UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi tamamlandı, hem de Efes hak ettiği ve bana göre çok geç kaldığı haklı değeri kazanmış oldu. Ben süreçte emeği geçen herkese, her kuruma çok teşekkür ediyorum. Bu gurur hepimize ait, ülkemize hayırlı olsun."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız