Zonguldak'ta 'İsrail sazanı' paniği

Zonguldak'daki Alaplı Çayı'nda, "İsrail sazanı" balıklarının çoğalması ve diğer balık türlerini yok etmesi balıkçıları endişelendiriyor.

Zonguldak'ta 'İsrail sazanı' paniği
Zonguldak'ta 'İsrail sazanı' paniği
GİRİŞ 05.07.2015 21:45 GÜNCELLEME 05.07.2015 21:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Alaplı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz yaptığı açıklamada, halk arasında "İsrail sazanı" olarak bilinen balık türünün yerli balıkları yok ettiğini söyledi.
 
Zonguldak Su ürünleri Müdürlüğü'ne inceletmek için bu balık türünden göndereceklerini belirten Yılmaz, "Alaplı Çayı'na bu balık türünün ne zaman bırakıldığını bilmiyoruz ama hızla çoğalıyor. Yerli sazanlar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya" diye konuştu. Yılmaz, İsrail sazanının satılmasının yasak olduğunu belirtti.
 
"GÜNDE 50 SAZAN YAKALIYORUZ"
 
Olta balıkçısı Serkan Yılmaz ise İsrail sazanı bolluğu yaşandığını, bu nedenle yerli balıkların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.
 
Bu balığa "istilacı" dendiğini ifade eden Yılmaz, "Çayda İsrail sazanı olduğunu duyunca arkadaşlarla birlikte avlamaya çalışıyoruz. Burada İsrail sazanı bolluğu yaşanıyor. Günde 40-50 sazan yakalıyoruz. Yakaladıklarımızı isteyenlere veriyoruz. Çayımızda istilacı İsrail sazanı istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.
 

YORUMLAR 16
  • sidan 8 yıl önce Şikayet Et
    bütpn tohumlari itahl etiniz yerli tohum burakmadiniz hepsi mormonlu tohumlar türkiyede kanser hastaligi hizla yaymis mep bu hormonlu itahl tohumlarda meydana geldi beterolun !!!!
    Cevapla
  • Fevzi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu baligi israilin göllerine birakkmak lazim. Birazda onlar istilanin aacisini ceksinler.
    Cevapla
  • BHY 8 yıl önce Şikayet Et
    Her alanda bir kaos bir düğümlenme varmış gibi görünüyor. Turizmden tutun, beslenmeden çıkın, seçimler sonucu meclis bile bir kaos planı sonucu gibi çözümsüz birileri düğmeye basmış savaş ve yok oluş sonucu oluşsun isteniyor gibi
    Cevapla
  • herkese 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail sazanlarının yok edilebilmesi için balık yumurtasına benzer zehir üretilmeli ! ! bu zehir balık yumurtalarıyla aynı özellikleri taşımalıkı diğer balıklar balık yumurtası yemediği için ve sadece israil sazanı balık yumurtası yediği için etkili olabilsin ! ! YANİ balık yummurtası özelliğinde balık yumurtası kokan ve sadece israil sazanının yiyeceği bir zehir bulunmalıkı israil sazanı yok edilsin ! ! İsrail sazanı denen balık türü bu toprakların balıgı değildir ! ! bence biyolojik silahtır ! ! VE ne yazıkki bizim hükümet ve devlet bununla mücadele için hiç bir şey yapmıyor çok acı bir durum ! !
    Cevapla
  • herkese 8 yıl önce Şikayet Et
    bu balık türü ile mücadele için bir yol bulunmalı ve bu toprakların olmayan bu balık türü yok edilmelidir ! ! ASLINDA bu balık biyolojik silahtan başka birşey değildir ! !
    Cevapla
  • Adem VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    TRT de 1 yıl önce yayınlanan bir sportif balıkçı belgeselinde "İsrail sazanıyla" ilgili ilginç bilgiler vardı. Gerçekten istilacı diğer türleri yok eden ve değersiz bir balık olduğu için yakaladıkları balıkları göle tekrar salmıyorlardı.Haber doğru gibi yani...
    Cevapla
  • asdfg 8 yıl önce Şikayet Et
    günaydın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak