Yangın gözetleme kulesinde iftar

Safranbolu'da Orman İşletme Müdürlüğünce bin 200 metre rakımdaki yangın izleme kulesinde iftar yemeği verildi

Yangın gözetleme kulesinde iftar
Yangın gözetleme kulesinde iftar
GİRİŞ 06.07.2015 00:41 GÜNCELLEME 06.07.2015 00:41

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bin 200 metre rakımdaki Havala Yangın İzleme Kulesi'nde iftar yemeği verildi.

Orman İşletme Müdürlüğünce organize edilen iftara, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, orman işletme ve kule görevlileri katıldı.

Beşel, iftar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yağışlı geçen bir mevsim sonrası otların kuruması ve havaların ısınmasından sonra meydana gelen anız yangınlarından korktuklarını söyledi.

İzleme yapan ekiplerin yangın olduğu zaman en yakın ekibe haber verdiğini ifade eden Beşel, "Kulelerimizde kamera sistemi de var. Bu kameralar en ufak bir yangını gördüğü zaman merkeze bildiriyor. Zonguldak, Karabük, Bartın ve Bolu'nun Mengen ilçesi müdürlüğümüze bağlı" dedi.

Vatandaşları anız yangınları konusunda dikkatli olmaları ve hiç yakmamaları konusunda uyaran Beşel, "Bu bölgede mesire yeri ve piknik alanları fazla. Görevlilerin gösterdiği yerler dışında piknik ateşi yakmamalarını istiyoruz. Araçlarıyla seyahat eden vatandaşlarımızın sigara izmaritlerini, cam kırıklarını yollara atmamalarını rica ediyoruz. Çünkü mercek etkisiyle beraber çok sıcak havalarda yangına neden olabiliyor" diye konuştu.

Beşel, kulecilerin ve Alo 177 hattının 24 saat vatandaşların hizmetinde olduğunu, vatandaşların en küçük alev ve dumanı ihbar etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı