Kars'ta çıkan yangında 5 ev ile 5 ahır yandı

Sarıkamış ilçesine bağlı İsısu köyünde çıkan yangında 5 ev ile 5 ahır yandı.

Kars'ta çıkan yangında 5 ev ile 5 ahır yandı
Kars'ta çıkan yangında 5 ev ile 5 ahır yandı
GİRİŞ 06.07.2015 00:53 GÜNCELLEME 06.07.2015 00:53

İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki İsısu köyünde, yaylaya çıkan köylülerden Sadrettin Aktaş'ın evinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, yandaki boş olan diğer ev ve ahırlara rüzgarın da etkisiyle sıçradı.

Yangında aynı aileden Seyfettin, Halim, Recai ve Sebahattin Aktaş'a ait 5 ev ile 5 ahır tamamen yandı.

Sarıkamış, Selim, Kars, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Sarıkamış Orman işletme müdürlüğü, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ile Kafkas Üniversitesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin sevk edildiği köyde, vatandaşlar da büyüyen yangını söndürmek için seferber oldu. Olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı. 112 acil servis ekipleri ise dumandanetkilenen 8 kişinin tedavisini ambulans içinde yaptı.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yaptığı açıklamada, İsısu köyünde çıkan yangının kısa sürede büyümesi üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden gelen 13 itfaiye aracının müdahale ettiğini söyledi.

Yangında ev ve ahırların boş olmasının daha büyük bir felaketi önlediğini belirten Toksoy, "Köyün uzak oluşu yangına müdahaleyi geciktirdi. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüdü. Yangın şu anda tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Ben köylülerimize 'geçmiş olsun' diyorum. Can kaybı olmaması sevindirici bir şey. Devlet ve hükumet olarak kısa sürede köylülerimizin mağduriyetlerini gidereceğiz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar