Dershane öğretmenlerine MEB'ten müjde

MEB, dershane ve etüt merkezlerinden kamuya geçecek öğretmenler için kontenjanlarını açıkladı. MEB'in bir de '6' yıl şartı var.

Dershane öğretmenlerine MEB'ten müjde
Dershane öğretmenlerine MEB'ten müjde
GİRİŞ 06.07.2015 09:25 GÜNCELLEME 06.07.2015 12:19
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Buna göre 3 bin 121 öğretmen için kontenjan açıklandı. En çok öğretmen alımı matematik branşında olacak.

Dershanelerden kamuya 3 binin üzerinde öğretmen geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eylül ayında faaliyetleri sona erecek olan dershane ve etüt merkezlerinde çalışan öğretmenlerin, kamu kurumlarında istihdamı için 3 bin 121 kontenjan açtı. Kontenjanlara, dershane ve etüt merkezlerinde en az 6 yıl sigortalı olarak görev yapmış öğretmenler yerleşebilecek. Bu şartı taşımayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek. 

SÖZLÜ SINAV AĞUSTOSTA 

Dershanelerde 6 yıl sigortalı olarak görev yapmış öğretmenlerin kontenjanlardan yararlanabilmeleri için 1 Ağustos tarihine kadar, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden başvuruda bulunmaları gerekiyor. Bu başvurunun ardından, bulunduğu il ve ilçenin Milli Eğitim Müdürlükleri’ne müracaat ederek, başvurularını onaylatacaklar.

KONTENJANLAR BELİRLENDİ

Bakanlık, dershanelerden gelecek 3 bin 121 öğretmen için kontenjan ayırdı. En çok kontenjan 665 kişiyle matematik, 452 kişiyle fizik ve 365 edebiyatı öğretmenlerine ayrıldı.

 

Doruk Çakar / Akşam

YORUMLAR 19
  • tangut 3 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçilen bu hocalar meb e atanırsa o zaman görün oğretmenliği.ak ile kara gibi fark çıkacak ortaya.10 yılımı verdim dershaneye.meb deki hocaların 3 katı çalıştım onların yarısı kadar para aldım.sosyal guvencem yok.ne kpss si.ben 11 sene once bitirdim univi.okurken yoktu kpss mpsse.dersanemi kapattı tabi alacak beni.gerçi komik bir rakam ama 3000 Diğerleri sçıktamı kalıyor sanıyorsunuz.bir çoğu bir yerle anlaştı bile.bu 3 bin kişiyi devlet almasa bile donuşum okullarıbı adamların peşinde.
    Cevapla
  • Dershaneci 8 yıl önce Şikayet Et
    Dershaneler zaten kapanmak üzereydi. Cemaatin tekeline girmişti. Cemaat aldığı maddi yardımlar sayesinde sınavda derece yapacak öğrencileri okullardan topluyor hatta onlara maaş bağlıyordu. Gittikleri üniversitelerde kalacak yer ayarlıyordu. Sıradan bir dershanenin asla rekabet edemeyeceği bir hal almıştı. Bu öğretmenler özellikle 15 yılın üstünde tecrübesi olanlar illerde seçilmiş hocalardır. Başarılı oldukları için zamanında MEB den istifa ettirildiler. Çoğu üniversiteden derece ile mezun oldu. Devlete yıllardır sigorta pirimi ödüyorlar. Siz hala yok KPSS ile girsinler yok şu yok bu.. Önce siz bu hocaların seviyesine gelin sonra ahkam kesin.
    Cevapla
  • öğretmen 8 yıl önce Şikayet Et
    meb deki paralel kim iyi araştırılmalı.Dersane kapattık denilip özel okula çevirdiler 3000 yerine 10000 tl kazandırıyorlar.Özel okullar dersane gibi çalışacağız,devamsızlık sorunu yok,not sorunu yok diye kayıt yapıyor.Hem de bir kısmını devlet karşılıyor ücretin.Öğretmenleri de mağdur olmasın diye kpss siz devlete yerleştirip yapılandırıyorlar herhalde.Ben anlamadım şimdi bunlar paralel e karşı mı tutum sergiledi meb de.RTE nin bu olanları görmesini engelleyenler mi var bilemedim.RTE ye güvenim sonsuz ama malesef onu yanıltan bürokrat ve siyasiler olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
  • ÖĞRETMEN 8 yıl önce Şikayet Et
    atanamayanların ne suç var.kpssyi kazansınlar öğretmen olsunlar
    Cevapla
  • nvr 8 yıl önce Şikayet Et
    (gerçekler). yıllardır ataması yapılmamış öğretmenler beklerken dershanelerin kapatılıp dershane öğretmenlerinin mebe kadroya alınması çok acı bir durum..4+4+4 uygulaması çökmüş durumda..aman dikkat paralel yapnın dershanelerindeki öğretmenleri almayın?!!. Eğitim sistemi ne halde ya!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?