Muhtarlık "Mühür" belgeselinde tanıtıldı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz: "Yaklaşık 45 dakika süren belgeselin çekimleri Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapıldı"

Muhtarlık "Mühür" belgeselinde tanıtıldı
Muhtarlık "Mühür" belgeselinde tanıtıldı
GİRİŞ 06.07.2015 11:39 GÜNCELLEME 06.07.2015 11:39

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu öncülüğünde çekimleri yapılan "Mühür" adlı belgeselde muhtarlık mesleği anlatıldı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mühür" isimli belgeselde muhtarlık görevinin çeşitli yönleriyle tanıtıldığını belirtti.

Belgeselde pek çok muhtarın yer aldığını anlatan Akdeniz, "Yaklaşık 45 dakika süren belgeselin çekimleri Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapıldı. Çekimleri 6 ay süren belgesel ağırlıklı olarak Mardin, Antalya, Ankara ve Trabzon gibi illerimizde hazırlandı" dedi.

Muhtarlığın çeşitli yönleriyle anlatıldığı belgeselde erkek ve kadın muhtarların rol aldığını dile getiren Akdeniz, belgeselde köy ve mahalle muhtarlarının sorunları, görevleri, tarihi ve örgütlenme biçimleri gibi konuların ele alındığını söyledi.

Akdeniz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema İşleri Genel Müdürlüğünün katkılarıyla belgeselin büyük titizlikle hazır hale getirildiğini ifade ederek, belgeselde muhtarların mülki idareye yönelik yetkilerini Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yerel altyapıya yönelik yetkilerini ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in anlattığını kaydetti.

Belgeselin Kültür ve Turizm Bakanlığı arşivlerinde yer aldığını kaydeden Akdeniz, "Muhtarlar olarak oldukça önemsediğimiz bu belgeselin hazırlanmasından son derece mutluyuz. İlk defa böyle bir belgeselin öncülüğünü yapmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu belgesel bir anlamda muhtarlarla ilgili merak edilenleri kamuoyuna tüm şeffaflığıyla tanıtıyor. Böylelikle halkımız muhtarları daha yakından tanımış oluyor" dedi.

Akdeniz, belgeselin ilk etapta TRT kanallarında yayınlanacağını da belirterek, "Ardından yerel ve bölgesel TV'lere de dağıtımını yapacağız. Ben bu belgeselde görev alan herkese çok teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Akdeniz, belgeseli, okullarda bazı derslerde öğrencilere izletebilmek için çalışma içine girdiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi