"Başıboş" bırakmıyorlar

Sivas'ta bir grup hayvansever, sokakta buldukları başıboş köpeklerin bakımını ve tedavisini üstleniyor

"Başıboş" bırakmıyorlar
"Başıboş" bırakmıyorlar
GİRİŞ 06.07.2015 14:13 GÜNCELLEME 06.07.2015 14:13

Sivas'ta bir grup hayvansever, sokakta buldukları, aralarında hasta ve yaralıların da olduğu başıboş köpeklerin bakımını yapıyor.

Hayvanseverler sokakta buldukları yavru, gebe, yaralı veya terk edilmiş köpeklerin bakımını üstleniyor. Gönüllüler, 4 Eylül Sanayi Sitesi civarındaki bir alanda besledikleri köpeklere her gün yemek götürüyor. Hayvanseverler, yaralı ve hasta köpeklerin bakımıyla da ilgileniyor.

Hayvan Hakları Konfederasyonu gönüllülerinden Mehmet Bozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belirli bölgelerde sokak köpeklerini besleme noktaları oluşturduklarını söyledi. Burada bulunan köpeklerin tamamının hayvan barınağında kontrolleri yapılan, aşılı ve zararı olmayan hayvanlar olduğunu belirten Bozan, "Buraya gelerek yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

"Köpekleri vururum" tehdidine tepki

Köpekleri besledikleri bölgeden aracıyla geçen bir vatandaşın "köpekleri buradan götürmezseniz, onları tüfekle vururum" tehdidinde bulunduğunu öne süren Bozan, bu durumu kınadıklarını belirtti.

Bozan, araç plakasını aldıkları bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da ifade ederek, "Gönüllüler olarak sokak hayvanlarının da bir can taşıdığını, onların yaşam haklarının tehditle ellerinden alınamayacağını belirtmek istiyoruz. Bu kişilerin her zaman karşısında duracağız" diye konuştu.

Gönüllüler ellerinde taşıdıkları dövizlerle köpekleri öldürme tehdidinde bulunduğu iddia edilen kişiye tepki gösterdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!