"Nehirde değil, havuz'da yüz" imza kampanyası

Cizre'de yaz aylarında artan boğulma vakalarının önlenmesi amacıyla "Nehirde değil, havuz'da yüz" sloganı ile imza kampanyası başlatıldı.

"Nehirde değil, havuz'da yüz" imza kampanyası
"Nehirde değil, havuz'da yüz" imza kampanyası
GİRİŞ 06.07.2015 16:04 GÜNCELLEME 06.07.2015 16:04

Çevre Koruma ve Ağaçlandırma Derneği (ÇEVDER) Başkanı Mesut Sevimli, yaptığı açıklamada, Dicle Nehrindeki boğulmaların önlenmesi, çocukların daha güvenli ve temiz ortamlarda yüzerek serinleyebilmeleri için dernek olarak başlattıkları kampanyaya ilginin büyük olduğunu belirtti.

Sıcak havada bunalan çocukların ve gençlerin serinlemek için nehirde yüzdüğünü ve nehir kıyılarında önlem alınmadığı için birçok kişinin boğularak hayatını kaybettiğini ifade eden Sevimli,"Biz de buna dikkat çekmek ve çocukların, gençlerin güvenli ve temiz bir ortamda yüzüp serinlemeleri için üstü kapalı veya açık havuzların yapılması ve bunu ilgili yetkili birimlere duyurabilmek için imza kampanyası başlattık" dedi.

Kampanyanın bir hafta süreceğine vurgu yapan Sevimli, şu ifadeleri kullandı:

"Hedefimiz 10 bin imza toplamaktır. Toplayacağımız imzaları da Cizre Belediyesi, Cizre Kaymakamlığı, İlçe Özel İdare ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz. Bu anlamda bütün Cizre halkından başlattığımız bu kampanyaya destek çıkmalarını bekliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu