Suriye sınırındaki askeri önlemler

Kilis sınır hattına tank, hava savunma sistemleri ve zırhlı muharebe araçlarının konuşlandırılmasının ardından büyük kum torbalarından mevzi oluşturuldu

Suriye sınırındaki askeri önlemler
Suriye sınırındaki askeri önlemler
GİRİŞ 06.07.2015 16:12 GÜNCELLEME 06.07.2015 16:12

Askeri sevkiyatın yapıldığı Kilis sınır hattına giden yollarda güvenlik önlemleri arttırıldı, sınır hattında kum torbalarından mevziler oluşturuldu.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, sınır hattına konuşlandırılan tanklar, hava savunma sistemleri ve zırhlı muharebe araçları pozisyonlarını koruyor. Kilis kent merkezi ve Elbeyli ilçesi sınır hattı boyunca sakinlik gözleniyor.

Hudut boyunca önlemlerini sürdüren askerler dürbünle çevreyi gözetliyor. Sınır hattına ise büyük kum torbalarından mevzi oluşturulduğu görüldü.

Merkeze bağlı Keferhem, Arpakesmez, Elbeyli ilçesine bağlı İnanlı, Ardıçlı köylerinin yanı sıra sınır hattına giden tüm yollarda güvenlik önlemleri artırılmış durumda. Jandarma ve sınır birlikleri, şüpheli araçları durduruyor ve içindekilerin kimlik kontrolünü yapıyor.

Bu arada geçen yıl terör örgütü DAEŞ'in Azez'e bağlı Düden, İdeli ile Karamezre köylerine yönelik saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına çok yakın bölgeye gelen ve Kilis'ten gönderilen çadırlarda barınan bir grup Türkmen aile ise yaşamlarını burada sürdürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek