Suriyeli araçlara plaka veriliyor

Suriyeli otomobillere geçici Türk plakası takılmaya başlandı. Kayıt altına alınan araçlara SAA 001'den SZZ 999'a kadar plakalar veriliyor.

Suriyeli araçlara plaka veriliyor
Suriyeli araçlara plaka veriliyor
GİRİŞ 06.07.2015 17:04 GÜNCELLEME 06.07.2015 17:08
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İçişleri, Suriye plakalı araçların takibi için 3 Nisan’dan itibaren Türk plakası alma zorunluluğu getirdi. Doğu illerinde hatta İstanbul’da binlerce Suriye plakalı araba yollarda dolaşırken, sadece 1.915 araç Türk plakası aldı.

Kayıt altına alınan Suriyeli araçlara il kodundan sonra geçici tescil olarak SAA 001'den SZZ 999'a kadar sıralı plakalar veriliyor.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ise plaka veriliş anının fotoğraflarını Twitter’dan yayımladı. Alınan bilgilere göre Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından 2 bin 76 Suriyeli’nin aracına geçici Türk plakası takıldı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 38
  • Gökhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ya bişey suriyelilere verilirse merak ediyorsunuz verilmezse de merak ediyorsunuz ya şimdi bu plaka dediğiniz göre daha iyi çünkü artık suç flan yapılırsa adam bulunabilir ama eski plakalarla bulunmazdi Devlet ne yaparsa onu haksız çıkarıyorsunuz aman be
    Cevapla
  • urartu 8 yıl önce Şikayet Et
    bi şeyi çok merak ediyorum aynı durumda biz olsak kaç milyon türkün suriyeye geçmesine izin verlirdi. kaldı ki hiçbir türk ölüm tehdidine papuç bırakıp vatanını terketmez hatta inadına terketmez. muhacir ensar falan milleti kandırmayın
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    buradan yetkililere sesleniyorum metropollerin yükü kendine bile ağırdır o yüzden büyük şehirlerden özellikle istanbuldsn çıkarın bunları. ayrıca turistik yerlere de girmelerine izin verilmemeli tam turizm sezonu millet üç kuruş para kazanacak insanların ticaretini baltalamaya kimsenin hakkı yok. her şehirde valilikler bünyesinde mülteci kampları kurulmalı ve bütün suriyeliler bir arada tutulmalıdır. bırakın mu muhacir falan laflarını. adamlar bi suç işlese kayıt yok kuyut yok nereye gideceksin.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu yeni olan bişi değil ki yüzlerce araba var geçen yıldan almış aynı bu şekilde
    Cevapla
  • hakanbey 8 yıl önce Şikayet Et
    bizede bir kıyak yapın vatanımıza dönmek istiyoruz artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!