Çocuklar okul bahçesindeki seyyar havuzlarda serinleyecek

Denizli'de, çocuklar okul bahçelerinde kurulan seyyar havuzlarda hem yüzme öğrenecek hem de sıcaklarda serinleme fırsatı bulacak

Çocuklar okul bahçesindeki seyyar havuzlarda serinleyecek
Çocuklar okul bahçesindeki seyyar havuzlarda serinleyecek
GİRİŞ 06.07.2015 18:27 GÜNCELLEME 06.07.2015 18:27

Denizli'de, Merkezefendi Belediyesi, "Yüzme Öğreniyoruz, Birlikte Eğleniyoruz" projesi kapsamında ilçedeki 10 okula, çocukların hem yüzme öğrenebilecekleri hem de sıcak yaz günlerinde güvenle serinleyebilecekleri seyyar havuz kurdu.

Merkezefendi ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, Kazım Kaynak Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan seyyar havuz başında tanıtıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki 10 okulda kurdukları 200 metrekarelik seyyar havuzlarla 8 bin çocuğu yüzme sporuyla tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Projenin 2 ay süresince devam edeceğini ve havuzlardan ücretsiz olarak yararlanılabileceğini ifade eden Subaşıoğlu, şunları kaydetti:

"Yaz aylarında denize gidemeyen çocuklarımızın ayaklarına havuzu getirdiğimiz için mutluyum. 135 santimetre su yüksekliğine sahip olacak havuzlarımızda yüzme hocalarımız da hizmet verecek. Asıl amacımız çocuklarımızı eğlendirebilmek, serinletme ve imkanı olmayan çocuklarımıza bu imkanı sunabilmektir."

Tanıtım programına, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da katıldı.

Kazım Kaynak Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan havuz, civar semtlerdeki çocukların eğlence merkezi haline geldi. İlk gün havuza gelen 6-13 yaş arasındaki yaklaşık 100 çocuk, hem sıcak havada havuzda yüzmenin tadını çıkardı hem de havuzun hemen yanında kurulan oyun parkında oynayarak vakit geçirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!