Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Bartın'da, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik uygulamaları protesto edildi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 06.07.2015 18:35 GÜNCELLEME 06.07.2015 18:35

Ouml;zgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Bartın Şubesi üyeleri, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamaları protesto etti.

Hükümet Caddesi Arap Camisi önünde bir araya gelen dernek üyeleri adına konuşan Özgür-Der Bartın Şube Başkan Yardımcısı Aydın Kuloğlu, Çin yönetiminin, 66 yıldır işgal ettiği Doğu Türkistan'daki Müslümanlara hayat hakkı tanımadığını, İslam'ın sosyal ve toplumsal hayattan silinmesi için her türlü zulmü uyguladığını söyledi.

İşgalci Çin yönetiminin, akla hayale gelmeyecek zulmün şiddetini her geçen gün arttırdığını ifade eden Kuloğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle Müslüman Uygur kardeşlerimize, dinleri olan İslam'ı yasaklı hale getirmeye çalışıyor. Çıkardığı dayatma kurallara uymayanları en ağır işkencelerle ve uyduruk mahkeme kararıyla infaz ettiriyor. İşgalci Çin, kardeşlerimizin vatanlarında Müslümanlığı yasaklı hale getirmeyi ve tarihe gömmeyi hedefliyor. Onları öldürüyor, yakıyor, yıkıyor. Halkları birbirine kırdırmayı planlıyor. Bugün Doğu Türkistan'da Müslümanlar oruç tutamıyor, Müslüman hanımlar sürekli taciz ediliyor. Oruç tuttukları tespit edilen Müslümanlar katlediliyor. Bugün Doğu Türkistan'da İşgalci Çin yönetiminin yaptığı neyse Mısır'da darbeci Sisi'nin, Suriye'de katil Beşşar'ın yaptığı odur. İşgalci Çin yönetiminin uyguladığı bu zulüm ve katliamlar acilen durdurulmalı, Müslümanların yaşam hakları, inanç hakları tesis edilmelidir. Rabbimiz, Doğu Türkistan'da zulüm altındaki, Suriye ve Mısır'da zor şartlar altında yaşayan Müslüman kardeşlerimize yardım etsin."

Grup, okunan duaların ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak