TARSİM Genel Müdürü Satoğlu:

"(Kayısıda yaşanan hasar) Son aşamaya geldik. 15 Temmuz'a kadar kesin ekspertizler tamamlanmış olacak"

TARSİM Genel Müdürü Satoğlu:
TARSİM Genel Müdürü Satoğlu:
GİRİŞ 06.07.2015 19:23 GÜNCELLEME 06.07.2015 19:23

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Satoğlu, bu yıl kayısıda yaşanan hasara ilişkin, "Son aşamaya geldik. 15 Temmuz'a kadar kesin ekspertizler tamamlanmış olacak" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret eden Satoğlu, burada yaptığı konuşmada, Malatya'nın kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.

Malatya'nın hem ürün değeri açısından hem de son iki yıldır bölgede özellikle yaşanan hasarlardan dolayı operasyon anlamında çok yoğun illerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Satoğlu, şunları söyledi:

"Malatyalı üreticilerimizden beklentimiz şu, tabi ki eleştirilecek tarafları TARSİM olarak bulunmakla birlikte özellikle prim fiyatlar konusunda da çok eleştiri alıyoruz, fiyatların yüksek olduğuna dair. Bu konuda da bizim üreticilerden beklentimiz, üreticilerimizin çok riskli yerler dışında da bütün ürünlerinin sigortalarını yaptırmaları. Bunu yaptıkları takdirde, havuz büyüdüğü takdirde fiyatlar düşecek. Bundan en çok üreticimiz nemalanacak. Dolayısıyla bu anlamda gelen şikayetler azalacak."

Bir gazetecinin, bu yıl kayısıda yaşanan hasar tespitinin ne durumda olduğunu sorması üzerine Satoğlu, son aşamaya geldiklerini anlatarak, "15 Temmuz'a kadar kesin ekspertizler tamamlanmış olacak. İnşallah, Allah başka bir hasar vermez ise şu anda mevcut hasarların kesin ekspertizleri 15 Temmuz itibariyle bitecek. Şu anda sahada ekiplerimiz, eksperler kesin ekspertizleri yapıyor. Tahmin ediyorum, bir hafta on gün içerisinde tamamlanmış olacak" dedi.

TSO Başkanı Erkoç da Malatya olarak Türkiye'de TARSİM'e sigorta yaptıran illerin başında geldiklerini söyledi.

Çiçeğin de don kapsamına alınması, riskli bölgelerdeki poliçelere verilen miktarın Malatya ekonomisi için de bir değer olduğunun farkında olduklarını belirten Erkoç, "Geçen sene yüzde 95'lik bir ürün kaybımız söz konusu olmuştu. Yaklaşık 80 milyon lira bir hasar verdiniz. Herhalde bu sene de yine aynı miktarda bir hasar alacak Malatya'da. Kayısı maalesef riskli bir ürün" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Gaziosmanpaşa'da toprak kayması meydana geldi
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI