Manisa'da 15 kişinin öldüğü trafik kazası

Manisa Emek ve Dayanışma Platformu üyeleri, Gölmarmara’da 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından eylem yaptı

Manisa'da 15 kişinin öldüğü trafik kazası
Manisa'da 15 kişinin öldüğü trafik kazası
GİRİŞ 06.07.2015 21:44 GÜNCELLEME 06.07.2015 21:44

Gölmarmara ilçesinde, kasasında tarım işçilerini taşıyan kamyonetin tırla çarpıştığı ve 13'ü kadın, 1'i çocuk 15 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasının ardından Manisa Emek ve Dayanışma Platformu üyeleri eylem yaptı.

Manisa Emek ve Dayanışma Platformu adı altında bir araya gelen sivil toplum örgütleri temsilcileri, Manolya Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla Gölmarmara ilçesinde asma yaprağı toplamak için kamyonet kasasında giden tarım işçilerinin trafik kazasında ölümlerini protesto etti.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de destek verdiği eylemde katılımcılar, "İş kazası değil, bu bir cinayet" yazılı pankart açtı.

Platformun dönem sözcüsü Hasan Semih Bilgin, basına yaptığı açıklamada, Türkiye’de 3 milyon tarım işçisinin güvencesiz çalıştırıldığını ileri sürerek, bu durumun yaşanan acıları da beraberinde getirdiğini ve daha da büyüttüğünü ifade etti.

Eyleme katılan milletvekilleri Biçer ve Kürkçü de yaptıkları konuşmalarla kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü